HomeΚΟΣΜΟΣΥπουργικό συμβούλιο στη νοτιοανατολική Τουρκία με φόντο τις συγκρούσεις

Υπουργικό συμβούλιο στη νοτιοανατολική Τουρκία με φόντο τις συγκρούσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις συγκρούσεις να μαίνονται μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση συνεδρίαζε στην ταραγμένη περιοχή για να συζητήσει τρόπους επανόρθωσης της διαλυμένης οικονομίας αυτού του τμήματος της χώρας.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε αστυνομική βάση στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους 20, λίγες ώρες αφότου το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του στη γειτονική Σανλιούρφα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο τουρκικός στρατός είπε ότι 39 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε τέσσερις πόλεις το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προήδρευσε στην πρώτη συνεδρία εκτός Άγκυρας από το 2003 στη Σανλιούρφα. Ενώ η πόλη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τη βία που έχει εκδηλωθεί σε άλλα μέρη της περιοχής. Οι υπουργοί αναμένονταν να συζητήσουν σχέδια αστικής ανάπλασης μετά από μήνες συγκρούσεων σε κωμοπόλεις και πόλεις στην κυρίως κουρδική περιοχή της ΝΑ Τουρκίας.

Όχημα με εκρηκτικά έπεσε πάνω σε βάση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά έπεσε πάνω σε αστυνομική βάση στην κωμόπολη Χάνι, βόρεια της πρωτεύουσας της περιοχής Ντιγιαρμπακίρ. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε έσπασαν τζάμια και σείστηκαν κτίρια, σύμφωνα με μάρτυρες. Πυροβολισμοί ακούγονταν όλο το βράδυ και γειτονιές στη Γιουκσέκοβα, στην περιοχή Χακάρι που γειτονεύει με το Ιράν, καλύφθηκαν με καπνό.

Ο στρατός είπε πως 20 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν το Σάββατο και άλλοι 19 την Κυριακή στις κωμοπόλεις Νουσαϊμπίν, Σιρνάκ, Σιλόπι και Γιουκσέκοβα, χωρίς να διευκρινίσει αν υπήρξαν απώλειες από την πλευρά του ή από την πλευρά των σωμάτων ασφαλείας.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση