HomeLife & Style«Πάτωσε» η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ λόγω της εμπλοκής του σε offshore στον Παναμά

«Πάτωσε» η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ λόγω της εμπλοκής του σε offshore στον Παναμά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη χειρότερη πρεμιέρα σε εισπράξεις εδώ και 20 χρόνια έκανε η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Ιουλιέτα» στην πρώτη της εμφάνιση, στην Ισπανία, την πατρίδα του καλλιτέχνη.

Ο στιγματισμός της Ιουλιέτας

Στα ταμεία μπήκαν μόλις 585 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που άλλες ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη είχαν κάνει από 912 χιλιάδες μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ είσπραξη στο άνοιγμα τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η El Mundo αναζητώντας τα κίνητρα για αυτή την «αποχή» των Ισπανών από τις αίθουσες, σημειώνει ότι η «Ιουλιέτα» «στιγματίστηκε» και από την εμπλοκή των ονομάτων του Αλμοδοβάρ και του αδελφού του στα Panama Papers με εταιρεία offshore, καθώς οι κριτικές για την ταινία δεν είναι αρνητικές.

Στα ταμεία μπήκαν μόλις 585 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που άλλες ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη είχαν κάνει από 912 χιλιάδες μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ είσπραξη στο άνοιγμα τους στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ισπανία.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ φέρεται μαζί με τον αδελφό του παραγωγό Αγκουστίν Αλμοδοβάρ, ως ιδιοκτήτης offshore με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Panama Papers που δημοσίευσε η εφημερίδα El Pais. Ο διάσημος σκηνοθέτης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Glen Valley Corporation, η οποία παρέμεινε ενεργή από το Μάιο του 1991 ως τις 11 Νοεμβρίου του 1994 και την χειριζόταν η εταιρεία Mossack Fonseca από το παράρτημα της στην Γενεύη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση