HomeΚΡΗΤΗΠρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Χανίων

Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα πρωτοποριακή ενδοσκοπική μέθοδο για την αντιμετώπιση, στο χειρουργείο, ασθενούς, που παρουσίαζε ουρολογικό πρόβλημα, εφαρμόστηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά επέμβαση εκτροπής ούρων μέσω ουρητηρικού by-pass (SPBG), με τη χρήση τεχνητού μοσχεύματος από dacron και σιλικόνη (Detour® – Coloplast).

Η συγκεκριμένη κλινική είχε εκτελέσει τον Απρίλιο του 2015 την πρώτη επέμβαση αυτού του είδους σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ενδοσκοπική μέθοδο για την αντιμετώπιση ασθενών με μόνιμο καθετήρα νεφροστομίας, οι οποίοι παρουσιάζουν έλλειμμα ουρητήρα και δεν δύνανται να αντιμετωπιστούν με τους κλασικούς τρόπους αποκατάστασης. Επίσης, ενδείκνυται ως ανακουφιστική θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενών με χρόνια απόφραξη ουρητήρα στα πλαίσια λιθίασης, νεοπλασμάτων, οπισθοπεριτοναϊκής ίνωσης που δεν έχουν ένδειξη χειρουργικής αντιμετώπισης ή στους οποίους έχουν αποτύχει προηγούμενες θεραπείες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, με το να καταργεί την ανάγκη παρουσίας μόνιμης νεφροστομίας, προσφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την κοινωνική συμπεριφορά των ασθενών.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής Σάββα Καζούλη, με βοηθό τον επιμελητή Β΄ Ουρολογίας Γιώργο Χρυσανθακόπουλο και τη συμμετοχή του Βέλγου Paul Lemoine, εξειδικευμένου εκπροσώπου της εταιρίας που παράγει το εν λόγω μόσχευμα.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου επισημαίνεται ότι «πολυτιμότατο ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση της επέμβασης έπαιξε η συνεισφορά του αναισθησιολογικού τμήματος, καθώς και η άψογη λειτουργία του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Χειρουργείου και της Ουρολογικής Κλινικής».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση