HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-0

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 και γλίτωσε τη βαθμολογική απώλεια στην άδεια Τούμπα. Λέοβατς και Μακ έκαναν τη διαφορά απέναντι στον Λεβαδειακό, ο οποίος άντεξε μέχρι το 80′.

Η εικόνα του αγώνα
Δεν ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ο Λεβαδειακός θα περιμένει τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, δίνοντάς του την μπάλα. Ως εκ τούτου η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς όφειλε να βρει τρόπο διάσπασης της αντίπαλης άμυνας. Η διαρκής κίνηση, οι αλλαγές θέσεων και το 4-3-2-1 που γινόταν 4-4-2 με τον Ροντρίγκες κοντά στον Μακ δεν βοήθησαν τον «Δικέφαλο» να γίνει επικίνδυνος, αφού η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Μοσχονά.

Αναγκαστικά τα σουτ εκτός περιοχής ήταν η μοναδική πηγή απειλής, όπως στο 33′ με τον Χαρίση. Από το κερδισμένο κόρνερ προήλθε η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ κατά το πρώτο μισό, όταν ο Μουλόπουλος έδιωξε σωτήρια την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στην κεφαλιά του Ροντρίγκες. Ο Περουβιανός προσπαθούσε να γίνει αυτός που θα λύσει το «γόρδιο δεσμό», αφού ο Μακ είχε πρωτοβουλίες, μάταια όμως. Πάντως ο Σλοβάκος θα μπορούσε να είχε σουτάρει καλύτερα στο 57′ μετά το φάουλ του Κάτσε.

Ο Ίβιτς, βάζοντας τον Κοροβέση αντί του Πέλκα, άλλαξε το σύστημά του σε καθαρό 4-3-3 και επεδίωξε να δώσει πλάτος στην επίθεσή του. Οι Βοιωτοί πάντως αντιδρούσαν σε κάθε συνθήκη, «κρύβοντας» τον Μοσχονά και τις όποιες ατέλειές του, ενώ σταδιακά έψαξαν μια-δυο αντεπιθέσεις με Γιακουμάκη και Μάντζιο. Οι γηπεδούχοι έχαναν την πίστη τους, απογοήτευση που αποτυπωνόταν σε άσχημα κοντρόλ και κακές επιλογές. Αρκούσε πάντως μια βαθιά μπαλιά και το μονοκόμματο σουτ του Λέοβατς στο 80′ για να βρεθεί η λύση και ο ΠΑΟΚ να πάρει αυτό που τόσο ήθελε.

Το 2-0 δεν ήρθε στη φάση του Ροντρίγκες στο 86′, αφού ο Μοσχονάς απέκρουσε σε κόρνερ, ήρθε πάντως με τον Μακ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Τριποτσέρη, να σκοράρει στο 89′ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

MVP
Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι πολύτιμη μονάδα για τον ΠΑΟΚ διότι μπορεί να κινείται τόσο στα άκρα όσο και κρυφός φορ. Δεν σκόραρε, αλλά ήταν εμφανώς αυτός που ξεχώρισε σε όλο το 90λεπτο.

Αδύναμος κρίκος
Δεν τον βόλεψε η τακτική του Λεβαδειακού, παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Μάντζιος έχασε τις περισσότερες μάχες, δεν κράτησε μπάλα και δεν απείλησε.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ είχε διάθεση, κατοχή και καλή κυκλοφορία. Ο Ίβιτς το έψαξε με αλλαγές συστημάτων ακόμη και στη διάρκεια των ημιχρόνων, έβλεπε πάντως την ομάδα του να δυσκολεύεται στην τελική επιλογή. Μέχρι το 80′ και ο γκολ του Λέοβατς ο Λεβαδειακός κρατούσε χωρίς να κινδυνεύει, ακόμη κι έτσι ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε για να μην μπλέξει σε οποιοδήποτε σενάριο αποκλεισμού από τα πλέι οφ, εφόσον δεν μειωθεί η ποινή του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε (91′ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Ροντρίγκες (92′ Κούστα), Πέλκας (61′ Κοροβέσης), Μακ

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (61′ Τόπι), Μαχαίρας, Ατζαγκούν (85′ Μίνγκας), Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46′ Παππάς), Μάντζιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση