HomeΣΠΟΡΠαναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-2 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό κίνητρο για τις δύο ομάδες, που αποδείχθηκε… όμορφη αγγαρεία για την 29η αγωνιστική της Super League.

Εικόνα αγώνα
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μία επιβλητική εμφάνιση και νίκη με 5-2 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε για ακόμα μία φορά μία ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς, ενώ από την επιθετική τριπλέτα που έκανε… πάρτι κόντρα στον Πανθρακικό την προηγούμενη αγωνιστική, έλειπε ο Φελίπε Πάρντο που έμεινε στον πάγκο. Ο Άλαν Πουλίδο με τον Ερνάνι ήταν ξανά αρκετά δραστήριοι, με τον Πορτογάλο, μάλιστα, να βγάζει ασίστ στον Κώστα Φορτούνη για το 1-0 στο 7′ και το 17ο τέρμα του (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) πρώτου σκόρερ της φετινής σεζόν και πρώτου Έλληνα που κατακτά αυτήν τη διάκριση από το 2007 και τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ελαφριά κατοχή, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν την εστία του Στέφανου Καπίνο και μετά από την πρώτη ευκαιρία τους στο 25′ με το σουτ του Αμρ Ουαρντά, ήρθε η… τιμωρία του Μανουέλ ντα Κόστα, ξανά με κεφαλιά σε σέντρα του Ερνάνι. Ο διεθνής με την εθνική Μαρόκου στόπερ, μάλιστα, είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους.

Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του. Κάποιες τελικές από τις δύο πλευρές δεν είχαν κατάληξη στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Στο 58′, ο Σεμπά χρίστηκε κι αυτός σκόρερ, ενώ ο Μάρκο Σίλβα έκανε την πρώτη αλλαγή στο 68′ με τον Πάρντο στη θέση του Ερνάνι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φορτούνης έβγαλε μία απίθανη κάθετη με την οποία έφερε τον Σεμπά σε θέση τετ α τετ, ο Βραζιλιάνος έκοψε στον Πουλίδο με τον Μεξικανό να χρίζεται κι αυτός σκόρερ. Τα επόμενα λεπτά έλαβαν τυπικό χαρακτήρα, οι δύο προπονητές έκαναν όλες τις αλλαγές τους και στο τελευταίο πεντάλεπτο σημειώθηκαν τέσσερα γκολ.

Στο 85′ ο Στέλιος Βασιλείου μείωσε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε κακώς για (οριακό) οφσάιντ, στο 86′ ο Πάρντο έγραψε το 5-0 και ακολούθησαν τα δύο τέρματα του Παναιτωλικού που έπιασε κοιμώμενους τους αμυνόμενους των πρωταθλητών Ελλάδας, πρώτα με τον Ουαρντά στο 88′ (παρενέβη και ο Ντα Κόστα) και στη συνέχεια με τον Λεάντρο Κάπελ στο 90′.

MVP
Ο Ερνάνι έβγαλε δύο ασίστ με σέντρες ακριβείας και ήταν δραστήριος, ο Σεμπά έβγαλε μία ασίστ και σημείωσε ένα γκολ, ωστόσο ο Κώστας Φορτούνης ήταν και πάλι ουσιώδης, έστω και σε ένα παιχνίδι χαμηλής προσήλωσης από τους 22 ποδοσφαιριστές. Η πάσα του στο τέταρτο γκολ δεν προσμετράται για ασίστ, ωστόσο είναι όλα τα λεφτά, ενώ σκόραρε και έβγαλε και μία ασίστ.

Αδύναμος κρίκος
Σε ένα παιχνίδι που αποδεικνύεται εύκολα τόσο από το τελικό σκορ όσο και από την εικόνα του ότι κανείς δεν ήθελε να παίξει άμυνα, η δεξιά πτέρυγα του Παναιτωλικού ήθελε ακόμη λιγότερο. Οσμάρ Φερέιρα και Δημήτρης Κουτρουμάνος δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Σεμπά και τον Ερνάνι, που αν και άρχισε στην κορυφή, έβγαινε διαρκώς στις πτέρυγες, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει αρκετά από εκεί και να σκοράρει κιόλας.

Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη φιέστα τίτλου με την Καλλονή, ωστόσο οι αναπληρωματικοί του και δη εκείνοι της εμπροσθοφυλακής, προσπαθούν να αποδείξουν στον Μάρκο Σίλβα για την αξία τους. Τόσο με τον Πανθρακικό, όσο και σήμερα, έδειξαν καλά στοιχεία, ωστόσο τόσο η δυναμικότητα του αντιπάλου, όσο και το μηδαμινό κίνητρο που είχε, ίσως να μην πείθουν τον Πορτογάλο τεχνικό ενόψει της νέας σεζόν.

Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Κούσας, Ρουμπουλάκου (67′ Κάπελ), Φερέιρα, Παπάζογλου (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάκος, Ουαρντά, Μουνιός, Πάουλο (46′ Βασιλείου)

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (78′ Μπουχαλάκης), Πουλίδο, Φορτούνης, Σεμπά (77′ Φουστέρ), Ερνάνι (68′ Πάρντο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση