HomeΚΡΗΤΗΣτο Πειραματικό Λύκειο η πρώτη «Διεθνική δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης»

Στο Πειραματικό Λύκειο η πρώτη «Διεθνική δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τη Δευτέρα 11 Απριλίου έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιείται στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου η πρώτη “Διεθνική δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης” (ανταλλαγή μαθητών), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «El español: pasaporte entre culturas» (Τα Ισπανικά, διαβατήριο μεταξύ των πολιτισμών) στο οποίο συμμετέχει το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ως εταίρος. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχορηγείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που αποτελεί την Εθνική Μονάδα διαχείρισης του προγράμματος Erasmus+.

Στο Ηράκλειο θα φιλοξενηθούν 10 μαθητές και οι συνοδοί τους εκπαιδευτικοί από το σχολείο IES Francisco Salzillo (Ισπανία), που είναι και το σχολείο – συντονιστής, και αντίστοιχα 10 μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς από το σχολείο Vaskivuoren lukio (Φινλανδία).

Δραστηριότητες με έντονο τοπικό χρώμα

Κατά τη διάρκεια της «Διεθνικής δραστηριότητας μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης», οι φιλοξενούμενοι και οι Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επισκέψεις που αφορούν τα παραδοσιακά παιχνίδια, τους χορούς, τους μύθους και τις τοπικές συνταγές.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 13:00, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου η κεντρική εκδήλωση της συνάντησης με τίτλο «3 πολιτισμοί: στα σύνορα της Ευρώπης/3 cultures: at the borders of Europe/3 culturas: en las fronteras de Europa».

Διαφήμιση
Διαφήμιση