HomeΚΡΗΤΗΣτη φυλακή για 19 χρόνια ο Βρετανός που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά του

Στη φυλακή για 19 χρόνια ο Βρετανός που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή κάθειρξης 19 χρόνων και 7 μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 56χρονο Βρετανό που κακοποιούσε τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του, σωματικά, λεκτικά και ψυχολογικά ενώ συστηματικά βίαζε τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια της οικογένειας.

Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο. Η ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος των δύο κοριτσιών 20 και 19 χρόνων σήμερα, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια αλλά και για την κακοποίηση των τριών μικρότερων παιδιών, δύο αγοριών και ενός ακόμη κοριτσιού.

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ερήμην, ποινή φυλάκισης ενός έτους στην 57χρονη σύζυγο του κατηγορούμενου, η οποία αμέσως μετά την αποκάλυψη των φρικτών βασανιστηρίων του ζευγαριού σε βάρος των θετών παιδιών τους, έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 56χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, πως και τα πέντε παιδιά ψεύδονται, και προσπαθούσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς τους για τα βασανιστήρια λέγοντας ότι είναι θιασώτης της αυστηρής διαπαιδαγώγησης. Όσο για τους βιασμούς των δύο κοριτσιών, είπε μέσω του δικηγόρου του πως επειδή πάσχει από διαβήτη αντιμετωπίζει προβλήματα … στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση