HomeΚΡΗΤΗΣτη «φάκα» των αρχών δύο νεαροί … μακρυχέρηδες με αδυναμία στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Στη «φάκα» των αρχών δύο νεαροί … μακρυχέρηδες με αδυναμία στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο νεαρών ανδρών, 24 και 27 ετών αντίστοιχα προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ Λάμπης στο Ρέθυμνο με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Με την άφιξη των πρώτων τουριστών στην περιοχή του Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί που είχαν … ειδικότητα στο άνοιγμα αυτοκινήτων, έστησαν καρτέρι σε παραλία του δήμου Αγίου Βασιλείου, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν» τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα των αλλοδαπών επισκεπτών, όσο εκείνοι απολάμβαναν τον ανοιξιάτικο ήλιο και τη θάλασσα της Κρήτης.

Οι περίεργες κινήσεις τους ωστόσο έγιναν αντιληπτές και πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο κατόπι τους. Οι δύο συλληφθέντες κινούνταν ύποπτα με ΙΧ αυτοκίνητο σε διάφορες τουριστικές περιοχές περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να «ανοίξουν» τα αυτοκίνητα που είχαν βάλει στο μάτι.

Οι αστυνομικοί προσέγγισαν τους νεαρούς και μετά από έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό τους βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία.  Στη συνέχεια τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα, οι δύο νεαροί εμπλέκονταν επίσης σε άλλες τρεις περιπτώσεις κλοπών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, προχθές το πρωί, σε παραλία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, αφού έσπασαν το τζάμι ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ένας 48χρονος τουρίστας από την Αυστρία, άρπαξαν μια τσάντα με 100 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η κλοπή είχε καταγγελθεί από τον αυστριακό τουρίστα στις αρχές. Εξάλλου, χθες το μεσημέρι ένας 44χρονος Γερμανός, κατήγγειλε επίσης ότι άγνωστοι με την ίδια μέθοδο είχαν αρπάξει από το εσωτερικό του αυτοκινήτου που είχε ενοικιάσει ο αλλοδαπός, μια τσάντα με 300 ευρώ.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λίγο αργότερα, οι δύο νεαροί είχαν καταφέρει να αρπάξουν άλλα 400 ευρώ από το εσωτερικό ΙΧ που ενοικιάσει ένας 48χρονος Γερμανός τουρίστας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί διερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να εμπλέκονται και σε άλλες ανάλογες πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση