HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί δεν πληρώθηκαν το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου

Γιατί δεν πληρώθηκαν το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι είδαν μειωμένη τη σύνταξη που έλαβαν.

Συγκεκριμένα δεν πληρώθηκαν το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Κάθε τρεις μήνες

Πλέον το μέρισμα θα πληρώνεται κάθε τρεις μήνες, καθώς το Tαμείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν κατορθώνει να συγκεντρώνει κάθε μήνα το κονδύλι των 40 εκατομμυρίων που απαιτείται για την παροχή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του μερίσματος κατά 32%. Τους τελευταίους μήνες το Ταμείο αντιμετώπιζε με δανεισμό από άλλα ταμεία τα προβλήματά του.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα δανείστηκε 16 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ, τα οποία συμφωνήθηκε να αποπληρώσει εντόκως σύμφωνα με το επιτόκιο που ισχύει για το Κοινό Κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η επόμενη κατάβολή της σύνταξης ( μέρισμα) θα γίνει στις 29 Ιουνίου ( τρεις μήνες αναδρομικά) , στη συνέχεια θα πιστωθουν ποσά στις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία καταβολή έχει προγραμματιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές ανά τρίμηνο αποτελούν την πρόσκαιρη λύση στην αδυναμία καταβολής των μερισμάτων σε 284.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, το επόμενο μέρισμα θα θα είναι μειωμένο κατά τουλάχιστον 32%, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός του ταμείου που εγκρίθηκε επίσης από το υπουργείο Εργασίας.

Πλέον, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, τα μερίσματα του Ταμείου θα καταβάλλονται από τον Απρίλιο 2016 και εφεξής, ανά ημερολογιακό τρίμηνο.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση