HomeΚΡΗΤΗΣταθάκης: Δεν έχουμε αλλάξει γνώμη για το χρέος

Σταθάκης: Δεν έχουμε αλλάξει γνώμη για το χρέος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομίας τις εκτιμήσεις ότι η δήλωσή του για «βιωσιμότητα» χρέους ως το 2022 συνιστά αλλαγή κυβερνητικής θέσης.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει πως «αναφορικά με τα παραπλανητικά δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος», τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης δήλωσε από το Βερολίνο:

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα’».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο ο υπουργός δήλωσε πως «μέχρι το 2022 το χρέος είναι βιώσιμο. Όμως μετά από αυτό, θα χρειαστούμε έναν νέο γύρο συζητήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β’ εξάμηνο.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, είπε πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα, σημειώνοντας πως τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που αναμένεται στις 22 Απριλίου.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε πως ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός και τώρα ο στόχος είναι τα 15 δισ. ευρώ, που όμως μπορεί να καταλήξει να είναι και μικρότερος.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Διαφήμιση
Διαφήμιση