HomeΚΡΗΤΗΣε σύσκεψη συγκαλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σωματεία και συλλογικότητες

Σε σύσκεψη συγκαλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σωματεία και συλλογικότητες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σύσκεψη συγκαλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών του παραρτήματος Ηρακλείου την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να συζητηθούν προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως φορολογικό και απολύσεις.

Ωστόσο την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση με αντικείμενο συζήτησης την οργάνωσης της πάλης μας ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μελών του ΣΜΤ και την ανάληψη από κοινού δράσεων για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

Στη Συνέλευση, κατόπιν πρόσκλησης του Παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) συμμετείχαν μέλη από τα παρακάτω σωματεία και συλλογικότητες: ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογο Δασκάλων Δ.Θεοτοκοπουλος, Σύλλογο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Σύλλογο Ερευνητών/τριων& εργαζομένων στην ερευνά Ηρακλείου,Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες,Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων–Παρ.Κρήτης, Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών Γ.Καζαντζάκη, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης εργαζομένων-ανέργων-επισφαλών Ηρακλείου.

Οι διώξεις απέναντι στο Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αποτελούν προκλητική προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της αλληλεγγύης.

“Οι διώξεις αυτές δεν είναι αποκομμένο-μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσονται στη γενικότερη καταστολή που εντείνεται με κάθε τρόπο όσο μαίνεται η αντιλαϊκή -αντεργατική επίθεση για να τσακίσει τους αγώνες που δίνονται. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, τη ελεύθερη συνάθροιση, το δικαίωμα να διεκδικούμε ότι μας ανήκει, την συναδελφική και εργατική αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση και να δώσουμε από κοινού μια ηχηρή απάντηση απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και σε κάθε καταστολή (εργοδοτική – κρατική ).

ΟΧΙ στις απολύσεις! ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης! Δεν μας φοβίζουν…. μας εξοργίζουν!

Καταγγέλλουμε την κατασκευαστική εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για την προκλητικότατη και αδίστακτη στάση της (απειλές στη συναδέλφισσα να ρίξει το παιδί, απειλές για τη ζωή της, απειλές σε δημοσιογράφους, παράνομη απόλυση και απειλές και μηνύσεις στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών).

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την απόσυρση κάθε μήνυσης προς πάσα κατεύθυνση από την εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ.

Απαιτούμε την πλήρη ηθική αποκατάσταση της συναδέλφισσας: την επαναπρόσληψη της και καταβολή όλων όσων της οφείλουν.

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να στηρίξει με ψηφίσματα αλληλεγγύης και με ενεργό συμμετοχή των αγώνα που δίνεται ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Παρασκευή 8/4 στις 09:15 έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (πίσω από τον άγιο Μηνά).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν μέρος της τάξης μας, των εκμεταλλευόμενων, καταπιεσμένων και κατατρεγμένων αυτής της γης. Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης, όλοι όσοι παλεύουμε την ίδια στιγμή ενάντια στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τα μνημόνια και την καταστροφή και την εξαθλίωση που έφεραν στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καταλαβαίνουμε ότι είναι κοινή η ρίζα της δυστυχίας και κοινός ο αγώνας για να σπάσουν τα δεσμά. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και επιδιώκουμε να συμβάλουμε ενεργά στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά. Ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία και με όπλο μας τη διεθνιστική-ταξική μας αλληλεγγύη!

Οι λαοί στις γειτονικές μας χώρες ζουν κάτω από ακραίες συνθήκες βίας, πολέμων, φτώχειας και καταδίωξης. Η «πολιτισμένη» Ε.Ε. που είτε βομβαρδίζει αυτές τις χώρες είτε εκμεταλλεύεται στυγνά το φυσικό τους πλούτο και δημιουργεί τα προσφυγικά ρεύματα, είναι η ίδια που υπέγραψε με την Τουρκία την κατάπτυστη συμφωνία «επαναπροώθησης» των προσφύγων στα τουρκικά εδάφη, με τον χαρακτηρισμό της γείτονος ως «ασφαλούς(!) τρίτης χώρας». Βάσει της συμφωνίας, την οποία υπέγραψε με ανακούφιση και η ελληνική κυβέρνηση, καθιερώνονται ο αυθαίρετος διαχωρισμός των προσφύγων σε νόμιμους και παράτυπους, οι μαζικές απελάσεις και τα νέα κέντρα κράτησης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι περιπολίες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο, με τη σύμφωνη γνώμη της ΠρώτηΦοράΑριστεράς κυβέρνησης ως μέσο αποτροπής της έλευσης προσφύγων, ενώ στην πραγματικότητα η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή «αστυνομεύει» περιμένοντας τις εξελίξεις στις εμπόλεμες ζώνες προκειμένου να παρέμβει όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Τα hotspots των νησιών αδειάζουν. Κόσμος απελαύνεται (δεμένος πολλές φορές με χειροπέδες) χωρίς να δίνεται η δυνατότητα αίτησης ασύλου όπως όλοι οι πρόσφυγες δικαιούνται βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και της σύμβασης της Γενεύης. Με τα κλειστά σύνορα και τους φράχτες που ορθώνονται παντού διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό με χιλιάδες εγκλωβισμένους. Κάποιοι ήδη φυλακισμένοι και προς απέλαση, κάποιοι σε «ανοιχτά»(μέχρι πότε?) κέντρα φιλοξενίας με άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Στεκόμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς με οποιονδήποτε τρόπο (βάσεις, περιπολίες), ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης και στην ρατσιστική και ισλαμοφοβική ρητορική. Στεκόμαστε ενάντια στην στρατιωτικοποίηση του μεταναστευτικού, στα κέντρα κράτησης, στις μαζικές απελάσεις και στην ποινικοποίηση της προσφυγιάς αλλά και της Αλληλεγγύης του λαού. Δεν δεχόμαστε τους φράχτες ως απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα. Τα κλειστά σύνορα σπρώχνουν τους συνανθρώπους μας στο θάνατο και στους διακινητές”

Διαφήμιση
Διαφήμιση