HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Βέροια 3-2

Παναθηναϊκός – Βέροια 3-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σεμπαστιάν Λέτο σκόραρε δις, για πρώτη φορά αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, και ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 με ανατροπή την αξιόμαχη Βέροια.

Η εικόνα του αγώνα
Ο τρόπος που ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τη Βέροια έφερε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Ο Στραματσόνι, χωρίς Μπεργκ και Βιγιαφάνιες, επέλεξε τον Μαμούτε ως παρτενέρ του Λέτο και τον -για καιρό ανενεργό- Μπουμάλ, με αποτέλεσμα να λείψει η χημεία, η κίνηση και η σωστή κυκλοφορία.

Ο Ζέκα ήταν υποχρεωμένος να καλύπτει πολλά μέτρα και μολονότι ήταν αυτός που πατώντας περιοχή υποχρέωσε τον Μαραγκό στο αυτογκόλ του 15′, το «τριφύλλι» αγκομαχούσε.

Το τραγικό λάθος του Τελάντερ που προσέφερε στον Ναζλίδη την ευκαιρία να πλασάρει τον πρωτάρχη Οδυσσέα Βλαχοδήμο και να ισοφαρίσει στο 25′ έκανε ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα για τους «πράσινους», οι οποίοι στο χαμένο τετ α τετ του (εκτεθειμένου) Ανάκογλου (πλασέ άουτ) σώθηκαν σαν από θαύμα.

Το άστοχο σουτ του Μαμούτε στο 44′ δεν αρκούσε για ν’ αποφευχθούν οι μουρμούρες της κερκίδας, οι οποίες μετατράπηκαν σε έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα όταν Βλαχοδήμος-Τελάντερ δεν συνεννοήθηκαν, συγκρούστηκαν και ο Μεληκιώτης ανενόχλητος σε κενή εστία σκόραρε στο 58′ για τη στιβαρή Βέροια.

Αλήθεια είναι πως η είσοδος του Κλωναρίδη (αντί του Μαμούτε) είχε χαρίσει ταχύτητα στον Παναθηναϊκό, αυτή του Πέτριτς (αντί του Μπουμάλ) ωστόσο αποδείχθηκε κομβική.

Γιατί ο Κροάτης, κινούμενος στα όρια της περιοχής, γινόταν από δημιουργός φορ. Εξ ου και το 2-2 από τον Λέτο στο 65′ μετά από δική του κίνηση στο χώρο, φεύγοντας πίσω από την άμυνα, και ασίστ άνευ κοντρόλ.

Αντί πάντως ο Παναθηναϊκός να ποντάρει πάνω στον ενθουσιασμό της γρήγορης ισοφάρισης, η Βέροια βρήκε ξανά τις ισορροπίες της στο γήπεδο και απέφυγε τις δύσκολες καταστάσεις.

Ο Ζέκα κουράστηκε να τρέχει παντού και πάντα, η άμυνα των φιλοξενούμενων προσαρμόστηκε στην ενισχυμένη επιθετική γραμμή των γηπεδούχων και ο Μάνος στο 87′ σπατάλησε την ευκαιρία για την υλοποίηση της μεγάλης έκπληξης.

Η… τιμωρία της Βέροιας ήταν το δεύτερο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο με δύσκολο τελείωμα στο 94′ σε στημένη μπάλα. Η αποβολή του Γιαννούλη μετά τη σέντρα ολοκλήρωσε το δράμα της ομάδας του Ελευθερόπουλου που δεν πήρε ό,τι άξιζε.

MVP
Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ακόμη βαρύς και αυτό του το μειονέκτημα δεν του επιτρέπει να κάνει όλα όσα θέλει. Μόνο που το γκολ είναι θέμα ενστίκτου και ο Αργεντινός δεν το έχει απωλέσει σκοράροντας και τις δύο φορές που του δόθηκε η ευκαιρία. Λυτρωτής! Ο Ζέκα από την άλλη ήταν ο αθόρυβος ήρωας.

Αδύναμος κρίκος
Όσα μάτια… έβγαλε ο Γιούρι Μαμούτε στο φιλικό με τον Πανιώνιο τα σφράγισε με την εμφάνισή του στο ένα ημίχρονο που έπαιξε με τη Βέροια. Αν μάλιστα ο διαιτητής Σελίμος ήταν τρομερά σχολαστικός θα μπορούσε να χρεώσει τον Βραζιλιάνο με φάουλ στο αυτογκόλ του Μαραγκού.

Σχόλιο
Η Βέροια δεν άξιζε να χάσει στη Λεωφόρο, με τον τρόπο που έπαιξε και τις ευκαιρίες που έχασε. Βέβαια ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει άδικη την ανατροπή που πέτυχε ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν έμεινε στα τραγικά αμυντικά λάθη, προσπάθησε, επέμεινε, «πολέμησε» και επιτέθηκε για την ανατροπή, καταφέρνοντας να φτάσει στην τελευταία φάση του αγώνα. Κέρδος για την ομάδα του Ελευθερόπουλου η επάνοδος του Μπαλάφα, ενός παίκτη που σίγουρα θα τη βοηθούσε από τον άξονα στη χρονιά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Οδ.Βλαχοδήμος, Μέστο, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (72′ Αμπέντ), Εβανζελίστα, Μπουμάλ (61′ Πέτριτς), Λέτο, Μαμούτε (46′ Κλωναρίδης)

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Γιαννούλης, Άρτσε (88′ Καρακώστας), Μπαλάφας (72′ Νέτο), Ανάκογλου, Μεληκιώτης (63′ Μάνος), Μαγιέφσκι, Ναζλίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση