HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της ΝΔ και στην Κρήτη με κάποια… παρατράγουδα

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της ΝΔ και στην Κρήτη με κάποια… παρατράγουδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των Κρητικών που σπεύδουν από το πρωί στις 10 να ψηφίσουν για την εκλογή των νέων προεδρείων στις δημοτικές οργανώσεις της ΝΔ.

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να επιλέξουν τους τοπικούς αντιπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των αποτελεσμάτων.

ekloges nd ekloges nd2

Ακυρώθηκαν οι εκλογές στο Δήμο Φαιστού

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα όμως και σε αυτή την εκλογική διαδικασία της Ν.Δ. καθώς στο δήμο Φαιστού οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Όπως αναφέρει η σχετικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής:

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού. Ενώ η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη βασική εγκύκλιο διενέργειας των εκλογών, συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα. Πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει η ΝΕΦΕ εγκαίρως, αλλά λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Κόμματος δεν μπόρεσε να διορθωθεί. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΕΦΕ ζήτησε να καταθέσουν ένσταση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη βασική εγκύκλιο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν συνεχίζοντας να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία».

ekloges nd3 ekloges nd4 ekloges nd6

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της δημοτικής τοπικής οργάνωσης για το Ηράκλειο είναι οι Γιάννης Λυρώνης και Ειρήνη Βολιτάκη, για το Δ. Φαιστού υποψήφιοι ήταν οι Γιώργος Κοκαράκης και Γιάννης Κουλεντάκης, ενώ για το Δήμο Χερσονήσου την ψήφο των μελών της ΝΔ διεκδικούν οι Γιώργος Μπαγουράκης και Μανόλης Καλαιτζάκης.

ekloges nd8 ekloges nd9 ekloges nd10 ekloges nd5

Διαφήμιση
Διαφήμιση