HomeΚΡΗΤΗΣτο εδώλιο την Τρίτη ο 56χρονος Βρετανός που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά του στα Χανιά

Στο εδώλιο την Τρίτη ο 56χρονος Βρετανός που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά του στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 5 Απριλίου 2016, η δίκη για την υπόθεση του 56χρονου Βρετανού ο οποίος μαζί με την 57χρονη σύζυγό του κακοποιούσαν συστηματικά τα 5 υιοθετημένα παιδιά τους.

Το ζευγάρι των Βρετανών, που είχε αντιληφθεί ως μέσον… βιοπορισμού την υιοθεσία παιδιών, εισπράττοντας τα επιδόματα που καταβάλει η βρετανική πολιτεία, ζούσε τα τελευταία χρόνια στον Ταυρωνίτη Χανίων.

Η υπόθεση της κακοποίησης των παιδιών, τριών κοριτσιών και δύο αγορών, αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2015, μετά από επεισόδιο μεταξύ του 56χρονου κατηγορουμένου και γείτονά του για ασήμαντη αφορμή. Γείτονες που είχαν αντιληφθεί την περίεργη συμπεριφορά του ζευγαριού απέναντι στα υιοθετημένα παιδιά τους, ανέφεραν τις υποψίες τους στους αστυνομικούς και η υπόθεση δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Ο 56χρονος ασελγούσε σε βάρος των δύο μεγαλύτερων κοριτσιών της οικογένειας, οι οποίες σήμερα έχουν ενηλικιωθεί, ενώ ασκούσε συστηματικά σωματική και λεκτική βία σε βάρος των άλλων τριών ανήλικων παιδιών.

Η δίκη του 56χρονου είχε προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2016, ωστόσο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Άφαντη η σύζυγος

Εν τω μεταξύ, η 57χρονη σύζυγός του κατηγορουμένου, από τη στιγμή που η υπόθεση βγήκε στο φως και συνελήφθη ο 56χρονος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Βρετανικές αρχές έχουν εκτενή ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που συγκλόνισε την Κρήτη.

Σήμερα, τα τρία ανήλικα παιδιά που έζησαν τη θηριωδία του 56χρονου κατηγορουμένου φιλοξενούνται με δικαστική απόφαση στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση