HomeΚΡΗΤΗΣε κινητοποιήσεις το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου για εργαζόμενη που απολύθηκε λόγω εγκυμοσύνης

Σε κινητοποιήσεις το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου για εργαζόμενη που απολύθηκε λόγω εγκυμοσύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, διοργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα  γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στις 9:15 το πρωί.

Το σωματείο με την κινητοποίηση αυτή τάσσεται στο πλευρό μηχανικού – μέλους του, η οποία στην κυριολεξία δεινοπάθησε στην κατασκευαστική εταιρεία που εργαζόταν λόγω της … εγκυμοσύνης της!

Το σωματείο με αλλεπάλληλες καταγγελίες και παρεμβάσεις, είχε στηλιτεύσει από την αρχή την υπόθεση της νεαρής μηχανικού, η οποία όταν αρχικά είχε γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της στους εργοδότες της δέχθηκε απειλές, έμεινε για μήνες απλήρωτη και μάλιστα, όπως είχε καταγγελθεί έγινε ακόμη και απόπειρα χειροδικίας σε βάρος της.

Η υπόθεση είχε πάρει στο παρελθόν μεγάλες διαστάσεις με πανελλήνιο αντίκτυπο, κυρίως επειδή η νεαρή μητέρα πλέον, δικαιωμένη, συνέχισε κανονικά την εργασία της απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που προσφέρει η πολιτεία για την προστασία της μητρότητας στις εργαζόμενες γυναίκες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Τεχνικών Ηρακλείου, μετά τον τοκετό και όταν η μηχανικός επέστρεψε στην εργασία της βρέθηκε αντιμέτωπη με απόλυση, χωρίς η εργοδότρια εταιρεία να λάβει υπόψη της το 18μηνο που προβλέπει η εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η απόλυση εργαζόμενης μετά την άδεια τοκετού – λοχείας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου καταγγέλλει ότι η εργαζόμενη όπως και μέλη της διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις από την εταιρεία. Για τους λόγους αυτούς, διοργανώνεται η κινητοποίηση της ερχόμενης Παρασκευή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση