HomeΣΠΟΡΕυρωλίγκα Φάση των 16 :Ολυμπιακός μόνο με θαύμα για πρόκριση Παναθηναϊκή Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ.

Ευρωλίγκα Φάση των 16 :Ολυμπιακός μόνο με θαύμα για πρόκριση Παναθηναϊκή Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 31/3-1/4 , διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις για την προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αναμετρήσεις με σπουδαίο ενδιαφέρον που έκριναν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση , στον όμιλο του Παναθηναϊκού ολοκληρωτικά με μόνο υπολειπόμενο την τελική κατάταξη , στον δε όμιλο του Ολυμπιακού κρίθηκαν οι 2 πρώτες θέσεις.

Tην Πέμπτη, ο Ολυμπιακός, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην Ρωσία και ηττήθηκε κατά κράτος από την Χίμκι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με 98-66. Οι Ρώσοι με κορυφαίους τους Αγκουστίν με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, Σβεντ με 19 και Κόπονεν με 21 πόντους , επικράτησαν ολοκληρωτικά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την οποία ξεχώρισε ο Χάντερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Πλέον η Χίμκι θα διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Ρεάλ στην Μαδρίτη , ενώ ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της ΤΣΣΚΑ που δεν είναι αδιάφορη , καθώς δεν είναι σίγουρα πρώτη και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στην Βαρκελώνη , η Μπαρτσελόνα κέρδισε αρκετά εύκολα την Μπάμπεργκ με 75-57 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης . Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεχώρισαν οι Τόμιτς με 12 πόντους , 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και Ντόρσει με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ,κορυφαίος ήταν ο Γουοναμέικερ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ . Και οι 2 ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης αρκεί να κερδίσουν , η μεν Μπαρτσελόνα στο Κάουνας την αδιάφορη Ζαλγκίρις και η δε Μπάμπεργκ την εκπληκτική Λαμποράλ που κυνηγάει ακόμα και την πρώτη θέση στην Γερμανία.

Στην Μόσχα , η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 100-86 την ήδη αποκλεισμένη Ζαλγκίρις και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της .Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην συνέχεια σοβαρεύτηκε και πήρε την νίκη , εκπληκτικός ήταν ο Ντε Κολό με 26 πόντους και ακολούθησε ο Τεόντοσιτς με 15 πόντους 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έπαιξε αξιοπρεπέστατα , πολύ καλός ήταν για άλλη μια φορά ο Ιαν Βουγιούκας με 13 πόντους , 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Η ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει για αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα ή μια εκ των Λοκομοτίβ Κούμπαν ή ΠΑΟ καθώς με ήττα στο ΣΕΦ κινδινεύει να χάσει την πρώτη θέση από την Λαμποράλ.

Στο Βελιγράδι είχαμε την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς , καθώς  η Νταρουσάφακα κέρδισε με 80-61 τον Ερυθρό Αστέρα , αφήνοντας τον στην 4η θέση του ομίλου. Οι ήδη αποκλεισμένοι Τούρκοι , με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο , πήραν μια σπουδαία νίκη γοήτρου και έκοψαν τις βλέψεις των αντιπάλων τους για κάτι παραπάνω. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Γουίλμπεκιν με 19 πόντους , συνεπικουρούμενος από τον Τζαμόν Γκόρντον που πέτυχε 14 και είχε και 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Για τους απογοητευτικούς Σέρβους πολύ καλός ήταν ο Κουίνσι Μίλερ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ. Η Νταρουσάφακα ναι μεν έχει αποκλειστεί , αλλά μπορεί να κάνει στον ΠΑΟ δώρο μετά την 3η θέση και την 2η κερδίζοντας στην έδρα της την Λοκομοτίβ την τελευταία αγωνιστική, ενώ για τον Αστέρα το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα είναι τελείως αδιάφορο καθώς είναι σίγουρα 4ος .

Η Λοκομοτίβ πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα της επί της Μάλαγα με 81-60 και είναι μια ανάσα από την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε σοβαρή και με κορυφαίους τους Ντιλέινι (15 πόντοι , 10 ασίστ) και Κλαβέρ (14 πόντοι ) επικράτησαν των Ισπανών για τους οποίους η πολύ καλή εμφάνιση του Κουζμίνσκας (16 πόντοι ) δεν ήταν αρκετή. Πλέον η Λοκομοτίβ με νίκη στην Τουρκία επί της Νταρουσάφακα ή με ήττα του ΠΑΟ από την Εφές είναι σίγουρα 2η και κοιτάζει μόνο μπροστά.

Στα παιχνίδια της Παρασκευής τώρα, αρχικά στο ΟΑΚΑ , είχαμε μια σπουδαία γιορτή , με την ανακήρυξη του Δημήτρη Διαμαντίδη ως μύθου της Ευρωλίγκα μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού . Στα αγωνιστικά , ο ΠΑΟ , με όπλο του την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου , υπέταξε την Τσεντεβίτα με 76-60 και εξασφάλισε όχι απλά την πρόκριση από σήμερα ,αλλά και την Τρίτη θέση και πλέον ελπίζει για την δεύτερη με κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων . Για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεχώρισε  ο Γκιστ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Διαμαντίδης με 10 πόντους 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους Κροάτες που ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλός ήταν ο Αράποβιτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Στον τουρκικό εμφύλιο της Παρασκευής , η Φενερμπακτσέ επικράτησε με 90-86 της Αναντολού Εφές και την άφησε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης . Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κορυφαίοι ήταν οι Ντατόμε με 24 πόντους και Μπογκντάνοβιτς με 21 , ενώ για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς που αν και προσπάθησε πολύ στο τέλος ,δεν γύρισε το παιχνίδι κορυφαίος ήταν ο Ερτέλ με 14 πόντους και 13 ασίστ.

Τέλος , στο πιο συγκλονιστικό παιχνίδι της αγωνιστικής , η Λαμποράλ Κούτσα νίκησε με τρίποντο στο τέλος την Ρεάλ με 89-88 διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την πρώτη θέση αλλά και αυτές του Ολυμπιακού για πρόκριση. Για τους εκπληκτικούς Βάσκους κορυφαίοι ήταν οι Μπουρούσης με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ και Τζέιμς με 27 πόντους ενώ για τους πρωταθλητές Ευρώπης που κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό κορυφαίος ήταν ο Σέρχιο με 18 πόντους και 5 ασίστ.

Συνοψίζοντας στον όμιλο του ΠΑΟ , έχουμε τις 4 ομάδες που προκρίθηκαν και αυτές είναι : Φενερμπακτσέ , Λοκομοτίβ , ΠΑΟ και Ερυθρός Αστέρας . Μένει μόνο να δούμε αν η 2η θέση κατακτηθεί από τους Πράσινους ή από την Λοκομοτίβ. Στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι πολλά μέτωπα ανοικτά . Αρχικά η πρώτη θέση , την οποία η ΤΣΣΚΑ εξασφαλίζει με νίκη στο ΣΕΦ και η Τρίτη και τέταρτη που διεκδικούνται από 5 ομάδες ως την τελευταία αγωνιστική , γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά αμφίρροπη και συναρπαστική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση