HomeΚΡΗΤΗ«Χίμαιρα» για την Κρήτη η ένταξη έργων στο πακέτο Γιούνκερ

«Χίμαιρα» για την Κρήτη η ένταξη έργων στο πακέτο Γιούνκερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης των κονδυλίων του πακέτου Γιούνκερ δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα μείζονος σημασίας για την Κρήτη αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Το θέμα έφτασε να συζητείται και πάλι στη βουλή, και για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε έγκαιρα στον αναγκαίο προγραμματισμό διεκδίκησης πόρων από το πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ αυτή την περίοδο.

Στο ζήτημα αναφέρεται και ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επισημαίνει:

«Στο μέσον της περιόδου ισχύος του προγράμματος Γιούνκερ, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, δεν μας άφησε καμιά αμφιβολία για την αδυναμία έγκαιρου προγραμματισμού και αξιοποίησης, ενός από τα λιγοστά αναπτυξιακά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας.

Παράλληλα, επιβεβαιωνόμαστε δυσάρεστα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει με την από 18/3/2016 σχετική ερώτησή μας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Επιπλέον, όμως, αποκαλύπτεται ότι και ο κ. Σπίρτζης, ανερυθρίαστα, ανακοίνωνε ψευδώς, ευρισκόμενος στην Κρήτη την ένταξη του πολύπαθου έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο πλαίσιο του προγράμματος.

Βέβαια, αν ο ΒΟΑΚ, το Κρητικό ΄΄γεφύρι της Άρτας΄΄ δεν έχει ακόμη ωριμάσει, πόσο μάλλον οποιοδήποτε άλλο έργο αφορά την Κρήτη, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται έξω από τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της Πολιτείας.

Δυστυχώς όμως κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού η λίστα για το πακέτο Γιούνκερ του κ. Σταθάκη αποτελεί περισσότερο έναν κατάλογο επιθυμιών και όχι μια τεκμηριωμένη και ώριμη εθνική πρόταση.

Για άλλη μια φορά, ΄΄βρέχει΄΄ ευρωπαϊκά κονδύλια και εμείς κρατάμε ομπρέλα…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση