HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ αρπαγή της Ευρώπης, όπως την είδαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Δέκα

Η αρπαγή της Ευρώπης, όπως την είδαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Δέκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 6ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ συμμετέχει φέτος και η Β’ Τάξη του Γυμνασίου Αγίων Δέκα, με το ψηφιακό κόμικ «Η Αρπαγή της Ευρώπης αλά γερμανικά».  Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους αυτή παρουσιάζουν μια διαφορετικά εκδοχή του μύθου της Ευρώπης, σύμφωνα με τον οποίο τα «γεγονότα» εξελίσσονται στον 21ο αιώνα.

Η Ευρώπη είναι μια όμορφη κοπέλα που ζει στη Γερμανία  και είναι υιοθετημένη από… την Μέρκελ. Μετά από διάφορες περιπέτειες επιστρέφει στην Ελλάδα…

arpagi evropis

Το σενάριο έγινε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης: «Γνωρίζω το θέατρο και την οργάνωση – ανέβασμα θεατρικής παράστασης»  με υπεύθυνο καθηγητή- συντονιστή τον Ιωσήφ Πηρουνάκη.

Οι μαθητές μελέτησαν την τοπική ιστορία της Γόρτυνας, το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, την ιστορία της αρχαίας Φοινίκης και αποκρυπτογράφησαν τους ιστορικούς και πολιτισμικούς συμβολισμούς που περικλείει.

Το σενάριο διαμορφώθηκε με τρόπο τέτοιο ώστε οι συμβολισμοί να διατηρηθούν αλλά ταυτόχρονα να ενσωματωθούν στη σημερινή κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα, διανθισμένοι με καυστική, «αριστοφανική» σάτιρα.

https://www.youtube.com/watch?v=5WAygkIpD-M&index=9&list=PL-t_nA1eoThErdVBpxi9RyA6b00v49tti.

Διαφήμιση
Διαφήμιση