HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Google δημιούργησε το πρώτο ποδήλατο χωρίς αναβάτη!

H Google δημιούργησε το πρώτο ποδήλατο χωρίς αναβάτη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεχάστε τις βοηθητικές ρόδες, τις ατέλειωτες τούμπες, τον κόπο και τα βάσανα που χρειαστήκατε παιδιά για να μάθετε να ισορροπείτε πάνω σε ένα ποδήλατο. Καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς ήταν αναμενόμενο να φθάναμε στο σημείο που ο αναβάτης δεν θα ήταν απαραίτητος για να κινείται ένα ποδήλατο.

Η εξέλιξη αυτού του αυτόνομου ποδηλάτου ανατέθηκε όπως ήταν φυσικό στην ομάδα της Google στην Ολλανδία, καθώς το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο σε κυκλοφορία ποδηλάτων. Μάλιστα όπως λένε οι στατιστικές ο μέσος Ολλανδός κάνει περίπου 900 χιλιόμετρα ετησίως πάνω σε ποδήλατο, συμπληρώνοντας πάνω από 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από όλους τους κατοίκους της χώρας.

Το αυτόνομο ποδήλατο είναι πλέον μία πραγματικότητα η οποία θα λύσει τα χέρια σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες ποδηλάτων. Όπως βλέπουμε και στο βίντεο μπορεί να ισοροπεί μόνο του, να κινείται αυτόνομα και να έρχεται να σας βρει (μέσω ειδικού app), να αποφεύγει εμπόδια.

Το νέο ποδήλατο σύμφωνα με την Ολλανδική ομάδα που το εξέλιξε βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στο στάδιο παραγωγής. Τουλάχιστον όσο διαρκεί η ημέρα, γιατί από τις 2 Απριλίου, όλα αυτά θα είναι ένα καλόγουστο και πολύ καλοδουλεμένο αστείο των Ολλανδών της Google.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση