HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου για τα παιδιά

Εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου για τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), διοργανώνει πλούσιες εκδηλώσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης στο Γάζι.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής :

Δευτέρα 4 Απριλίου: “Νοτούρνο: συνταγές για όνειρα”, της Isol. Δημιουργούμε μοναδικά όνειρα και μέσα από ένα ξεχωριστό σκηνικό ανακαλύπτουμε εικόνες που παίρνουν μορφή στο σκοτάδι με τη βοήθεια ενός φακού.

Τρίτη 5 Απριλίου: “Ο κήπος του Ματίς”, της Σαμάνθα Φρίντμαν. Προβάλλουμε τους πίνακες του Ενρί Ματίς διαβάζοντας το βιβλίο και δημιουργούμε εργαστήριο κολάζ με παράξενα υλικά.

Τετάρτη 6 Απριλίου: “Η μικρή Σαρλότ σκηνοθέτις”, της Φρανκ Βίβα. Αφηγούμαστε την ιστορία της μικρής Σαρλότ και φτιάχνουμε με τα παιδιά τις δικές μας ταινίες.

Πέμπτη 7 Μαρτίου: “Αλάστρα”, του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη. Με οδηγό το βιβλίο του Παναγιωτάκη δημιουργούμε ένα εργαστήριο battles of books. Οι έφηβοι μέσα από το λογοτεχνικό πέρασμα στα βιβλία αναδεικνύουν τον νικητή.

Παρασκευή 8 Μαρτίου: “Πήγαινε έλα στα σύννεφα”, του Αλέξη Κυριτσόπουλου Γνωρίζουμε τη ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη, συλλέγουμε τα ποιήματα του και φτιάχνουμε τα δικά μας ποιήματα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση