HomeΚΡΗΤΗΗ συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους δημιουργεί προβλήματα στους ξενοδοχουπαλλήλους

Η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους δημιουργεί προβλήματα στους ξενοδοχουπαλλήλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παρουσία των δικηγόρων κατά τη σύναψη των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας ξενοδοχουπαλλήλων σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ζητά ο Σύλλογος των Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν τα εξής :

“Το Σωματείο μας στα πλαίσια προστασίας των δικαιωμάτων των μελών του και καθορισμού του τρόπου αμοιβής και εργασίας τους, ξεκίνησε προ διμήνου την διαδικασία διαπραγμάτευσης με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού μας, που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, προκειμένου να υπογραφούν Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα καθορίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Επισημάναμε την αναγκαιότητα σύναψης των Συλλογικών Συμβάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι οποιοσδήποτε δικηγόρος ζητήσει άδεια να εκπροσωπήσει τα συμβαλλόμενα στις διαπραγματεύσεις μέρη θα του χορηγηθεί κρίνοντας κατά περίπτωση .

Εντούτοις οι εργοδότες – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενοι την αποχή των δικηγόρων δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η διαδικασία για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και ενώ έχει αρχίσει η λειτουργία πολλών εποχιακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν γνωρίζουν πως θα αμείβονται.

Ενόψει των ανωτέρω καλούμε τους Δικηγόρους του νομού μας να ζητούν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, για την συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις κατάρτισης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να μην χρησιμοποιούνται από τους εργοδότες Ξενοδόχους σε βάρος των εργαζόμενων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δεν ζητάμε από τους δικηγόρους να μην υπερασπίζονται τους εντολείς τους Ξενοδόχους αλλά να προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις παίρνοντας άδεια από το Σύλλογό τους ώστε αρχίζοντας η τουριστική σεζόν, που ήδη έχει αρχίσει για κάποια ξενοδοχεία, οι εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι να ξέρουν πως θα αμείβονται.

Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον δίκαιο αγώνα των Δικηγόρων, αλλά εφόσον χορηγείται άδεια για εξαιρετικές περιπτώσεις να αιτούνται την χορήγησή της γιατί διαφορετικά οδηγούν σε εξαθλίωση ένα κλάδο εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση