HomeΣΠΟΡTι διακυβεύεται στις 2 τελευταίες αγωνιστικές της Α1 μπάσκετ;

Tι διακυβεύεται στις 2 τελευταίες αγωνιστικές της Α1 μπάσκετ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisτου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Δευτέρα 28/3 , η 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ , τελείωσε με ένα καθοριστικό αποτέλεσμα για την μάχη της 1ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός πέρασε , δια πυρός και σιδήρου , από το Nick Galis Hall , επικρατώντας του Άρη με 74-70 ,κλειδώνοντας εκτός απρόοπτου την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο . Ας δούμε λοιπόν , ποιες θέσεις είναι διεκδικήσιμες ακόμα και τι μπορεί να αλλάξει στις 2 τελευταίες αγωνιστικές.

Όσον αφορά τις 2 πρώτες θέσεις , Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός , ισοβαθμούν , με τους Ερυθρόλευκους να υπερτερούν λόγω της μεγαλύτερης διαφοράς που επικράτησαν στο ΣΕΦ , σε σχέση με την επικράτηση των Πρασίνων στο ΟΑΚΑ (14 έναντι 4) .

Με την νίκη , στην Θεσσαλονίκη , o OΣΦΠ , ουσιαστικά πέρασε και το τελευταίο δύσκολο εμπόδιο για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Τα 2 τελευταία παιχνίδια που έχει να δώσει είναι , στην Πάτρα με τον Απόλλωνα και στο ΣΕΦ με το Ρέθυμνο , παιχνίδια που αν παρουσιαστεί σοβαρός θα τα κερδίσει .

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη , αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ , ως γηπεδούχος και την Κηφισιά , εκτός έδρας  . Αυτό που έχει να κάνει  η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είναι να κερδίσει , ως οφείλει  , αυτά τα παιχνίδια και να περιμένει τυχόν στραβοπατήματα του αντιπάλου του.

Στο μέτωπο του υποβιβασμού, τέσσερις ομάδες παλεύουν για να αποφύγουν τις 2 τελευταίες θέσεις. Η Καβάλα , μοιάζει σχεδόν καταδικασμένη και Τρίκαλα , Αρκαδικός και Κόροιβος παλεύουν για να μην την ακολουθήσουν στην Α2. H ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, χρειάζεται 2 νίκες στα παιχνίδια με Αρκαδικό εκτός και ΠΑΟΚ εντός και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ελπίζει.

Ο Αρκαδικός έχει την Καβάλα στην έδρα του , σε ένα παιχνίδι που αν κερδίσει μπορεί να είναι υπερπολύτιμο γιατί καταδικάζει έτσι την αντίπαλο του , και την ΑΕΚ εκτός έδρας , ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που ελπίζει να χει σωθεί πριν το δώσει .

Ο Κόροιβος , που με ένα απίστευτα κακό δεύτερο γύρο , έφτασε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό , έχει να δώσει ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην μάχη μεταξύ πατέρα και γιου Μαρκόπουλου και εντός έδρας με το Λαύριο , ένα παιχνίδι που έχει την ποιότητα να το κερδίσει και να παραμείνει στην κατηγορία.

Τα Τρίκαλα του Κώστα Φλεβαράκη όπως και ο Κόροιβος , βρέθηκαν σε αυτή την δύσκολη θέση λόγω απίστευτου ντεφορμαρίσματος στις τελευταίες αγωνιστικές.

Στα 2 εναπομείναντα παιχνίδια , τα Τρίκαλα , αντιμετωπίζουν εκτός έδρας το Λαύριο και εντός τον Απόλλωνα Πάτρας , 2 παιχνίδια που έχει την ποιότητα να κερδίσει και να μην κινδινεύσει .

Στην μάχη της 3ης θέσης , Άρης με 42 βαθμούς και ΑΕΚ με 41 είναι οι διεκδικητές , με τους Θεσσαλονικείς να υπερτερούν και σε περίπτωση ισοβαθμίας .

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο εκτός έδρας και τον Κολοσσό στην Θεσσαλονίκη . Εκτός απρόοπτου έχει την δυνατότητα για την μια νίκη που θα της δώσει την τρίτη θέση.

Η ΑΕΚ από την άλλη , έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ εκτός και τον Αρκαδικό εντός και τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον δικέφαλο.

Tέλος όσον αφορά τις θέσεις των πλέι οφ , οι ομάδες από την 5η  ως την 10η θέση , διεκδικούν τις 4 τελευταίες θέσεις που δεν έχουν κριθεί . Κηφισιά , ΠΑΟΚ και Κολοσσός έχουν το πλεονέκτημα  , με τον δικέφαλο του Βορρά να έχει το ευκολότερο πρόγραμμα και το προβάδισμα για την 5η θέση.

Το Λαύριο έχει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα για τις 2 νίκες που χρειάζεται για να είναι στα πλέι οφ, μια πολύ μεγάλη έκπληξη για την νεοφώτιστη ομάδα .

Από την άλλη το Ρέθυμνο  , ναι μεν έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εντός και τον ΟΣΦΠ εκτός αλλά με την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς και να μπει στα πλέι οφ.

Συμπερασματικά , οι 2 τελευταίες αγωνιστικές θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες , γιατί είναι πολλά τα μέτωπα που είναι ανοικτά και τίποτα ουσιαστικά δεν έχει κριθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση