HomeΚΡΗΤΗΠαράταση για την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ ζητά η Κ.Ο.της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Παράταση για την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ ζητά η Κ.Ο.της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναγκαία κρίνεται η παράταση της ημερομηνίας εμπρόθεσμης καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα μέλη της οποίας τη ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου

Στο κείμενο τους αναφέρονται τα εξής :

“ Είναι γνωστό ότι με το Νόμο 3877/2010 καθιερώθηκε η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής η οποία υποβάλλεται από τους παραγωγούς σε ετήσια βάση.

Η υποβολή της Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής είναι υποχρεωτική για όλους όσους διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι.

Με βάση τη Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να δικαιούνται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ειδική ασφαλιστική εισφορά μπορεί να καταβληθεί από τους παραγωγούς είτε σε μετρητά είτε με εκχώρηση απαιτήσεών τους από το Δημόσιο. Οι απαιτήσεις που μπορούν να εκχωρηθούν είναι η ενιαία ενίσχυση, οι ενισχύσεις των λοιπών καθεστώτων καθώς και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και του Φ.Π.Α.

Είναι δεδομένα: 1.Ό,τι καθυστερούν οι πληρωμές των προαναφερθέντων απαιτήσεων των αγροτών από το Δημόσιο 2.Η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών έχει εκχωρήσει στον ΕΛΓΑ τις παραπάνω απαιτήσεις του από το Δημόσιο 3.Η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για τη Δήλωση του 2015 που είναι η 31 Μαρτίου 2016 εκπνέει και οι παραγωγοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ με κίνδυνο να χάσουν τις αποζημιώσεις τους.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η παράταση της ημερομηνίας εμπρόθεσμης καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται η κυβέρνηση να παρατείνει την ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ και για πόσο χρονικό διάστημα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση