HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: «Να παραμείνει ο ENISA στο Ηράκλειο»

Β. Κεγκέρογλου: «Να παραμείνει ο ENISA στο Ηράκλειο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναγκαιότητα παραμονής του ENISA στο Ηράκλειο επισημαίνει με ερώτηση του ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Στην ερώτηση του ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνει τα εξής: “Ο ENISA είναι Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Ο ENISA δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κρατών μελών της Ε.Ε. και της επαγγελματικής κοινότητας να αποφεύγει, να διευθύνει και να ανταποκρίνεται σε προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών. Προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο ENISA αποτελεί ένα κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών και προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις ότι ο ENISA δεν πρόκειται να φύγει από την Κρήτη, από δημοσιεύματα και πληροφορίες διαφαίνεται μια καλο-οργανωμένη εκστρατεία απομάκρυνσης του οργανισμού και η πλήρης μετακίνησης του στην Αθήνα, με ορατό, αν θέλετε και το ενδεχόμενο οριστικής απομάκρυνσης του και από την Ελλάδα.

Τα περί εξοικονόμησης πόρων από το κλείσιμο των γραφείων είναι έπεα πτερόεντα καθότι κανείς δεν αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει εκατομμύρια Ευρώ στη δημιουργία ιδιόκτητων γραφείων για τον ENISA, μέσα στο χώρο του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας, τα οποία και θα παραχωρούνταν ουσιαστικά στον Οργανισμό μετά την ολοκλήρωση τους. Επειδή η έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη, αποτελεί στρατηγική επιλογή με στόχο την ενίσχυση των Περιφερειών, στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ερωτάστε κ. Υπουργέ: 1)Ποιος ο Κυβερνητικός σχεδιασμός για τον ευρωπαϊκό οργανισμό ENISA; 2)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να παραμείνει ο ENISA στο Ηράκλειο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση