HomeΚΡΗΤΗΈφτασε η ώρα των… απολογιών – Αύριο στην ανακρίτρια για τα εγκλήματα σε Χανιά και Καστέλι

Έφτασε η ώρα των… απολογιών – Αύριο στην ανακρίτρια για τα εγκλήματα σε Χανιά και Καστέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημέρα… απολογιών είναι η σημερινή για τα δύο εγκλήματα που σημειώθηκαν στις 22 Μαρτίου κι έχουν συγκλονίσει όλη την Κρήτη.

Πρόκειται για τον 47χρονο άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε την γυναίκα του στην Καλληδονία Χανίων στις 22 Μαρτίου και παρουσίασε την δολοφονία της ως αυτοκτονία αλλά και τον 58χρονο που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 55χρονο συγχωριανό του στο Μπιτζαριανό Καστελίου για κτηματικές διαφορές.

Ο 47χρονος φέρει στην πλάτη του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή Χανίων αύριο το πρωί.

Την ίδια ώρα, ο 55χρονος που φέρει κακουργηματικές ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και διώξεις για οπλοφορία και οπλοχρησία, θα απολογηθεί αύριο το πρωί στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Το έγκλημα στα Χανιά

Ήταν το βράδυ της Τρίτης 22 Μαρτίου όταν  ο 49χρονος ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως βρήκε την γυναίκα του σε μία λίμνη αίματος εικάζοντας ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι βρήκαν το άψυχο σώμα της γυναίκας και δίπλα της ένα όπλο.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε.

Κύριος ύποπτος ο 49χρονος σύζυγός της ο οποίος με το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι πυροβόλησε στο κεφάλι την 47χρονη.

Μάλιστα για να μην κινήσει τις υποψίες εναντίον του άφησε το όπλο, δίπλα στη σορό της 47χρονης, προκειμένου ο θάνατος της να φανεί ως αυτοκτονία.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι, όπου διέμενε το ζευγάρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 πιστόλια, και 5 γεμιστήρες, 2 κυνηγετικά όπλα, 266 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 κάλυκες, και σπρέι πιπεριού, σουγιάς με μήκος λάμας 9 εκ., μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκ. και μεταλλική λάμα μήκους 2

6 εκ.

Το έγκλημα στο Μπιτζαριανό Καστελίου

Ήταν απόγευμα της Τρίτης όταν ο 55χρονος είχε «κλείσει ραντεβού» με τον 58χρονο συγχωριανό του για να μιλήσουν ως προς κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, η διαφορά των δύο ανδρών ήταν για ένα ρυάκι που περνούσε ανάμεσα από τα χωράφια τους τα οποία γειτνίαζαν.

Οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού για να μιλήσουν σε επαρχικό δρόμο στο Μπιτζαριανό του Καστελίου.

Ο 58χρονος γνωρίζοντας τον οξύθυμο χαρακτήρα του 55χρονου πήγε μαζί με δύο φίλους του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν τα… όπλα με τον 55χρονο να τραυματίζει θανάσιμα στο μάτι τον 58χρονο.

Ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ανέφερε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν ο 58χρονος μαζί με τους φίλου του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με κατσούνες και όπλο. Ο ίδιος, σύμφωνα με την πρώτη του κατάθεση, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανδρέα Κανάκη.

Αντίθετη είναι η άποψη των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για πυροβολισμό εξ επαφής στον άτυχο 58χρονο, αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον του ενός εξ αυτών.

Δείτε εδώ την έρευνα του cretapost για όλα τα εγκλήματα που έχουν σημειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση