HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα της απολογίας για το δράστη του φονικού στο Μπιτζαριανό Καστελίου

Η ώρα της απολογίας για το δράστη του φονικού στο Μπιτζαριανό Καστελίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα περάσει και πάλι αύριο το πρωί, ο 55χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη, την περασμένη Τρίτη, σε αγροτική τοποθεσία του Μπιτζαριανού Καστελίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ο κατηγορούμενος, είχε ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ παράλληλα έγινε δεκτό και το αίτημά του για εξέταση από ιατροδικαστή, καθώς όπως είχε ισχυριστεί στις πρώτες καταθέσεις του, το 58χρονο θύμα και οι δύο φίλοι του που τον συνόδευαν στο μοιραίο ραντεβού, του είχαν επιτεθεί πρώτοι και τον είχαν πιάσει από το λαιμό.

Στον κατηγορούμενο έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Ηρακλείου για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου κτηνοτρόφου που βρισκόταν μαζί με τον άτυχο Κανάκη στο ραντεβού θανάτου το απόγευμα της Τρίτης.

Το χρονικό

Ο 55χρονος κατηγορούμενος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μετέβη στο Μπιτζαριανό, σε σημείο όπου η περιουσία του γειτνιάζει με εκείνη του θύματος του φονικού, όπου και συναντήθηκε με τους τρεις άνδρες. Οι πολύχρονες κτηματικές διαφορές δράστη και θύματος προκάλεσαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στη συνάντηση και πολύ γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο 58χρονος Κανάκης να δεχθεί σφαίρα από το όπλο του 55χρονου επιχειρηματία κάτω από το αριστερό μάτι, σχεδόν εξ επαφής, όπως κατέθεσαν οι δύο αυτόπτεις μάρτυρες του φονικού.

Μετά την πράξη του, ο 55χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί από το σημείο και στη συνέχεια την επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε συνοδεία του δικηγόρου του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου όπου και παραδόθηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση