HomeΚΡΗΤΗΣΟΚ: Οι άνθρωποι που χάθηκαν από άλλους… ανθρώπους: 10 εγκλήματα μέσα σε 15 μήνες στην Κρήτη

ΣΟΚ: Οι άνθρωποι που χάθηκαν από άλλους… ανθρώπους: 10 εγκλήματα μέσα σε 15 μήνες στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όταν μία ζωή «φεύγει» αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Πόσο μάλλον όταν η ανθρώπινη ζωή αφαιρείται από κάποιον άλλον άνθρωπο. Τότε η τραγωδία είναι ανείπωτη και το κενό δεν καλύπτεται ούτε στην οικογένεια του θύματος, ούτε σε αυτήν του δράστη.

Δυστυχώς, στην Κρήτη έχουν σημειωθεί αρκετές εγκληματικές ενέργειες με τους ανθρώπους να λύνουν τα προσωπικά και οικονομικά τους προβλήματα με… όπλα και μαχαίρια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε 15 μήνες, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως και σήμερα έχουν σημειωθεί στην Κρήτη 10 εγκλήματα, με 11 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους και δύο ακόμα να έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Τα εγκλήματα σε… αριθμούς

«Μαύρη» μέρα στην Κρήτη ως προς τα… εγκλήματα ήταν η ημέρα Τρίτη 22 Μαρτίου του 2016 όπου σημειώθηκαν δύο: ένα στα Χανιά και ένα στο Καστέλι Ηρακλείου.

Τα πρωτεία στους μήνες κρατούν ο Αύγουστος του 2015 που σημειώθηκαν τρία εγκλήματα ενώ τόσα ακριβώς ήταν και τα περιστατικά του Μαρτίου του 2016.

Θύματα: Από τους 11 νεκρούς και τους 2 τραυματίες οι 9 είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Χρόνος: Το 2015 σημειώθηκαν 6 εγκλήματα με 7 νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2016 έως και σήμερα έχουν σημειωθεί 4 εγκλήματα με τέσσερις νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία.

Τοποθεσία: Από τα 10 εγκλήματα σε αυτό το 15μηνο τα περισσότερα έγιναν στο νομό Χανίων (6 για την ακρίβεια) και ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου με τρία εγκλήματα και ο νομός Λασιθίου με ένα. Αντίθετα, στο νομό Ρεθύμνου δεν σημειώθηκε κανένα έγκλημα.

Αιτία: Οι περισσότερες αιτίες είχαν ως θέμα τα χρήματα (είτε ως ληστεία, είτε ως οικονομικές και κτηματικές διαφορές) αλλά και τα προσωπικά ζητήματα. Τέλος το 2015 είχαμε και μία βεντέτα στα Χανιά.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από ανθρώπους που είτε είχαν συγγενική είτε φιλική σχέση.

Τα εγκλήματα σε… περιστατικά

17 Ιανουαρίου 2015: Άγριο έγκλημα στο Σφηνάρι με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων – «Οργανωτής» ο γιος τους

Ήταν το πρωί της Κυριακής όταν ένας άνδρας έψαχνε τους γονείς του που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Ο άνδρας πήγε στο σπίτι των γονιών του – σ’ ένα απομακρυσμένο μέρος στο Σφηνάρι Χανίων – μπήκε μέσα και αντίκρισε ένα μακάβριο θέαμα. Στο πάτωμα βρισκόταν τα δύο άψυχα σώματα των γονιών του, γεμάτα με αίματα. Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα και μία 66χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο 78χρονος έφερε τραύματα στην κοιλιά και την πλάτη ενώ η 66χρονη στο κεφάλι από μαχαίρι.

EGKLHMA SFHNARI

Διαβάστε το χρονικό και την εξιχνίαση

14 Ιουνίου 2015: Σκότωσε τον άντρα της με μπαλτά και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές

Ήταν βράδυ της Κυριακής όταν μία 69χρονη γυναίκα σκοτώνει με έναν μπαλτά τον 76χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στην Ξεροκαμάρα Σητείας και στη συνέχεια παραδίδεται στις αρχές.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

5 Αυγούστου 2015: 18χρονος Βρετανός έπεσε νεκρός μετά από διαπληκτισμό με ομοεθνή του

Μία απίστευτη υπόθεση κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. όταν ένας 18χρονος Βρετανός εντοπίζεται νεκρός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σίσι στις 5 Αυγούστου.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

13 Αυγούστου 2015: Βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν 71χρονο στις Μοίρες για λίγα… ευρώ

Μέσα σε μία λίμνη αίματος εντοπίζεται νεκρός πάνω στο κρεβάτι του ένας 71χρονος μέσα στο σπίτι τους στις Μοίρες στις 13 Αυγούστου. Το άτυχο σώμα του ηλικιωμένου βρήκε η κόρη του.

EGKLHMA MOIRES

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

24 Αυγούστου 2015: Αναβίωση βεντέτας στα Χανιά – 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ μέσα σε καφετέρια έναν 24χρονο

Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 24ης Αυγούστου όταν ένας 25χρονος μπαίνει σε μία καφετέρια στα Χανιά και πυροβολεί πέντε φορές έναν 24χρονο που καθόταν κι έπινε με φίλους τον καφέ του.

BENTETA XANIA

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

21 Δεκεμβρίου 2015: Με 40 μαχαιριές σκότωσε την μητέρα του κι ύστερα αυτοκτόνησε

Σε κατάσταση αμόκ ένας 55χρονος από τον Σκινέ Χανιών δολοφόνησε στις 21 Δεκεμβρίου την 77χρονη μητέρα του και στη συνέχεια έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

22 Ιανουαρίου 2016: Δύο σφαίρες σκότωσαν έναν 51χρονο άνδρα – Τον βρήκαν πάνω στο τρακτέρ του

«Καρτέρι θανάτου» φαίνεται ότι είχαν στήσει οι άγνωστοι δράστες σε έναν 51χρονο αγρότη από τα Χανιά που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 22ης Ιανουαρίου νεκρός πάνω στο τρακτέρ του.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

5 Μαρτίου: Οικογενειακή τραγωδία στον Σταλό Χανίων – Σκότωσε την γυναίκα του και πυροβόλησε τον γιο του

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στον Σταλό Χανίων όταν ένας 61χρονος σκότωσε με όπλο την 48χρονη γυναίκα του και τραυμάτισε σοβαρά τον 21χρονο γιο του.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

22 Μαρτίου: Έγκλημα στο Μπιτζαριανό Καστελίου – Νεκρός 58χρονος

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε ένα «ραντεβού» που είχαν δύο άντρες για να μιλήσουν για κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν καθώς έπεσε νεκρός από σφαίρες ένας 58χρονος με κατηγορούμενο τον 55χρονο συγχωριανό του την Τρίτη 22 Μαρτίου στο Μπιτζαριανό Καστελίου.

EGKLHMA MPITZARIANO (2) EGKLHMA MPITZARIANO (1)

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

22 Μαρτίου: Σκότωσε την γυναίκα του και το παρουσίασε ως αυτοκτονία

Πίσω από τον θάνατο μίας 47χρονης γυναίκας στην Καλληδονία Χανίων φαίνεται πως κρύβεται ο 49χρονος σύζυγός της που φέρεται να σκότωσε την γυναίκα του και να παρουσίασε την δολοφονία της ως αυτοκτονία.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση