HomeΣΠΟΡEυρωλίγκα Φάση των 16 : Ο Ολυμπιακός ακόμα ζωντανός, Ο ΠΑΟ αρνείται να χάσει.

Eυρωλίγκα Φάση των 16 : Ο Ολυμπιακός ακόμα ζωντανός, Ο ΠΑΟ αρνείται να χάσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 26-27/3 διεξήχθηκαν οι αγώνες για την 12η αγωνιστική της φάσης των 16 της Ευρωλίγκα . Για τις ελληνικές ομάδες ήταν ένα πολύ καλό διήμερο , με 2/2 και με αποτελέσματα που βοηθάνε στην προσπάθεια τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο τους. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά στα παιχνίδια του διημέρου .

Αρχικά , την Πέμπτη , ο Παναθηναϊκός , πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη ,στην Τουρκία , επί της ψυχωμένης Νταρουσάφακα , με 86-84 και βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του ομίλου , με ελπίδες ακόμα και για την δεύτερη .

Για τους Πράσινους , που μόλις σοβαρεύτηκαν στην άμυνα , μπήκαν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού και τελικά το πήραν , ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο Έλιοτ Γουίλιαμς με 19 πόντους , απόλυτη ευστοχία στις βολές και ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο που έφερε το ματς στο 84-84.

Πολύ καλός ήταν και ο Ραντούλιτσα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ αλλά και ο Φελντίν με 12 . Για τους Τούρκους , που παρότι αποκλεισμένοι , διεκδίκησαν με πάθος μέχρι τέλους την νίκη , κορυφαίοι ήταν ο Ερντέν με  18 πόντους ( 16 στο 1ο ημίχρονο!) και Γουίλμπεκιν με 13 , ο οποίος ήταν ο μοιραίος παίκτης στο τέλος με λάθος επιλογές που στοίχησαν στην ομάδα του.

Στο Κράσνονταρ , σε ένα παιχνίδι που αφορούσε άμεσα την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς , η Λοκομοτίβ Κούμπαν συνέτριψε με 86-62 τον Ερυθρό Αστέρα και έμεινε μόνη στην 2η θέση του ομίλου καθώς υπερτερεί του ΠΑΟ στην ισοβαθμία .

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα , που δεν απειλήθηκε καθόλου στην διάρκεια του παιχνιδιού , ξεχώρισαν οι Ντιλέινι με 12 πόντους και 9 ασίστ , Σίγκλετον με 17 πόντους και Ράντολφ με 17 πόντους και 4 κλεψίματα. Για τους Σέρβους , που με την ήττα αυτή μπαίνουν σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση προσπάθησαν οι Κίνσευ με 10 πόντους και Γκούντουριτς με 13 χωρίς να καταφέρουν όμως κάτι.

Την Παρασκευή, στην Κροατία , η  αποκλεισμένη Τσεντεβίτα , πέτυχε μια αδιανόητα εύκολη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 89-59 , στην μεγαλύτερη έκπληξη της αγωνιστικής .

Οι Κροάτες που πήραν το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα και δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι ,είχαν ως κορυφαίους , τους Αράποβιτς με 18 πόντους , Μπίλαν με 15 ,και Γουάιτ με 11 πόντους , 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , που ήταν σαφώς επηρεασμένη από την απουσία του τραυματία Βέσελι , ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Ούντοχ με 11 πόντους. Η Φενερμπακτσέ δεν χάνει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας , αλλά πρέπει να δει αυτό το αποτέλεσμα ως καμπανάκι για την συνέχεια.

Η Αναντολού Εφές , πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Μάλαγα με 87-67 και κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς , είχε μεγαλύτερο κίνητρο για νίκη από τους αποκλεισμένους Ισπανούς και έφτασε μάλλον εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν , οι Σάριτς με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ  και Ερτέλ με 17 πόντους και 13 ασίστ . Από την Μάλαγα , που δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κορυφαίος ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 12 πόντους.

Την Παρασκευή στο ΣΕΦ , ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη , επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 99-84 , κάλυψε την διαφορά του πρώτου αγώνα και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι Ερυθρόλευκοι που προηγήθηκαν ακόμα και με 25 πόντους , είχαν  στους κορυφαίους , εκτός από τον συνήθη ύποπτο Πρίντεζη , που πέτυχε 17 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ και τον Μάντζαρη που πέτυχε 19 πόντους με 6/6 τρίποντα .

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν επιπόλαιοι , προσπαθώντας να μαζέψουν την διαφορά κυρίως με τρίποντα και είχαν ως κορυφαίους τους Γιουλ και Ρίβερς που πέτυχαν από 17 πόντους , αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Ολυμπιακό που έφτασε δίκαια στην νίκη.

Στην Γερμανία , σε άλλη μια έκπληξη του διημέρου , η Μπάμπεργκ κέρδισε την ΤΣΣΚΑ με 91-83 και συνέχισε να διεκδικεί το θαύμα που λέγεται πρόκριση από έναν τέτοιο όμιλο  .

Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι , ξεχώρισε ο Μέλλι με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ , όπως και ο Ζήσης με 14 πόντους , 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από τους Ρώσους , οι Ντε Κολό με 21 και Τεόντοσιτς με 19 πόντους προσπάθησαν αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που πλέον κινδινεύει να χάσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Στον Ισπανικό εμφύλιο της Πέμπτης , η Λαμποράλ Κούτσα , με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση κέρδισε και την Μπαρτσελόνα με 75-71 και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας.

Για τους νικητές , ήταν και πάλι εκπληκτικός ο Γιάννης Μπουρούσης με 22 πόντους , 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ,ενώ για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που κινδυνεύει με αποκλεισμό , ξεχώρισε ο Σατοράνσκι με 20 πόντους .

Τέλος , στην Λιθουανία , η Χίμκι , πέτυχε μια νίκη που την κρατάει στο κόλπο , με 76-71 επί της ήδη αποκλεισμένης Ζαλγκίρις . Οι Ρώσοι είχαν σε καλή μέρα τους Ράις με 17 και Κόπονεν με 15 πόντους αντίστοιχα και κέρδισαν έστω και δύσκολα την ομάδα του Γιασικεβίτσιους από την οποία ξεχώρισε ο Γιανκούνας με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με 2 αγωνιστικές να απομένουν , στον όμιλο του Παναθηναϊκού , λίγο πολύ , η Φενερμπακτσέ έχει προβάδισμα για την πρώτη θέση και η Κούμπαν για την δεύτερη , με ΠΑΟ , Ερυθρό Αστέρα , Εφές να παλεύουν για τις 2 εναπομείνασες θέσεις.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού έχουμε πενταπλή ισοβαθμία στις θέσεις 3-7 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την τελική βαθμολογία. Έτσι λοιπόν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα κρίνουν τα πάντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση