HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις για τον Ελ. Βενιζέλο-80 χρόνια από το θάνατο του

Εκδηλώσεις για τον Ελ. Βενιζέλο-80 χρόνια από το θάνατο του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο διοργανώνεται εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του 14ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελ. Βενιζέλο στις 7 το απόγευμα στην στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”, στη Χαλέπα.

Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους:

  1. Α΄ βραβείο, Παρασκευή (Εβελίνα) Σούκου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Ώθηση,
  2. Β΄ βραβείο, Χρήστος Τόλης, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο,
  3. Γ΄ βραβείο, Αικατερίνη Δασκαλοπούλου, 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, Θεσσαλονίκη.

Tην Κυριακή 27 Μαρτίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία. Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Θα ακολουθήσει στις 11.30 το πρωί, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων.

Στο μνημόσυνο ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Στην εκδήλωση και στο πολιτικό μνημόσυνο, που θα πραγματοποιηθεί την επομένη, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, ενώ στο μνημόσυνο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση