HomeΚΡΗΤΗΚακουργηματικές διώξεις για τον δράστη του φονικού στο Καστέλι

Κακουργηματικές διώξεις για τον δράστη του φονικού στο Καστέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κακουργηματικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 55χρονο κατηγορούμενο για τον θάνατο του 58χρονου στο Μπιτζαριανό Καστελίου.

EGKLHMA MPITZARIANO (2)

Ο 55χρονος πέρασε σήμερα  νωρίς το μεσημέρι το κατώφλι του εισαγγελέα όπου του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονιάς αλλά και διώξεις για οπλοφορία και οπλοχρησία.

EGKLHMA MPITZARIANO (1)

Ο κατηγορούμενος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Το χρονικό

Ήταν απόγευμα της Τρίτης όταν ο 55χρονος είχε «κλείσει ραντεβού» με τον 58χρονο συγχωριανό του για να μιλήσουν ως προς κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, η διαφορά των δύο ανδρών ήταν για ένα ρυάκι που περνούσε ανάμεσα από τα χωράφια τους τα οποία γειτνίαζαν.

egklima5

Οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού για να μιλήσουν σε επαρχικό δρόμο στο Μπιτζαριανό του Καστελίου.

Ο 58χρονος γνωρίζοντας τον οξύθυμο χαρακτήρα του 55χρονου πήγε μαζί με δύο φίλους του.

egklima4

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν τα… όπλα με τον 55χρονο να τραυματίζει θανάσιμα στο μάτι τον 58χρονο.

egklima

Ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ανέφερε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν ο 58χρονος μαζί με τους φίλου του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με κατσούνες και όπλο. Ο ίδιος, σύμφωνα με την πρώτη του κατάθεση, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανδρέα Κανάκη.

Αντίθετη είναι η άποψη των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για πυροβολισμό εξ επαφής στον άτυχο 58χρονο, αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον του ενός εξ αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση