HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα του εισαγγελέα για το δράστη του φονικού στο Καστέλι-Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Η ώρα του εισαγγελέα για το δράστη του φονικού στο Καστέλι-Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάστατη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία του Μπιτζαριανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από το άγριο έγκλημα, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτικό δρόμο έξω από το χωριό με θύμα τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του 55χρονου συγχωριανού του.

Κανείς δε μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς μία ασήμαντη διαφορά, που χώριζε τα τελευταία χρόνια τους δύο άνδρες και αφορούσε σε ένα ρυάκι, που περνάει ανάμεσα στα χωράφια τους, θα μπορούσε να έχει αυτήν την τραγική εξέλιξη.

Για τον άτυχο Ανδρέα Κανάκη όλοι κάνουν λόγο για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, ο οποίος δε δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στους συγχωριανούς του.

Από την άλλη ο 55χρονος δράστης ήταν γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και την εριστική συμπεριφορά του.

Γι’αυτό άλλωστε όταν ο δράστης το θύμα έκλεισαν το ραντεβού το απόγευμα της Τρίτη οι δύο φίλοι του 58χρονου επέλεξαν να πάνε μαζί του και να μην τον αφήσουν μόνο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου μαζί με το δικηγόρο του, μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης του από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, παραδίδοντας παράλληλα και το όπλο, με το οποίο πυροβόλησε τον 58χρονο.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς, προσπάθησε να αμυνθεί, όταν το θύμα με τους φίλους του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με κατσούνες και όπλο, που κρατούσαν.

Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, έβγαλε το όπλο για να πυροβολήσει στον αέρα, αλλά εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανδρέα Κανάκη.

Αντίθετη είναι η άποψη των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για πυροβολισμό εξ επαφής στον άτυχο 58χρονο, αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον του ενός εξ αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση