HomeΚΡΗΤΗΤο Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στηρίζει τα τμήματα Χειρουργικού και Αναισθησιολογικού

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στηρίζει τα τμήματα Χειρουργικού και Αναισθησιολογικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. στηρίζει την αγανάκτηση των εργαζομένων από τα τμήματα του Χειρουργείου και του Αναισθησιολογικού του ΠαΓΝΗ και καλεί τη Διοίκηση του νοσοκομείου, την 7η Υ.Π.Ε. και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα των εργαζομένων των παραπάνω τμημάτων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το Σωματείο αναφέρει:

“Όπως ήδη είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μειωθεί δραματικά η δύναμη του νοσηλευτικού προσωπικού στο τμήμα του χειρουργείου συνολικά (χειρουργείο, αναισθησιολογικό), με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς και με ασφάλεια οι καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες του τμήματος.

Με δεδομένο, ότι, τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις, τα εξαντλητικά ωράρια και το μεγάλο φόρτο εργασίας, το ήδη εναπομείναν προσωπικό να είναι εξαντλημένο, με σοβαρό κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των ασθενών αλλά και τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.

Οι εργαζόμενοι ζητάμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να λάβει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος, όπως την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ως εκ τούτου και μέχρι να δοθεί η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα να παρθούν αποφάσεις ώστε η λειτουργία των τμημάτων να προσαρμοστεί βάση της δύναμης σε ανθρώπινο δυναμικό εξασφαλίζοντας ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για τους χρήστες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση