HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου

Παρέμβαση για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου που επιβαρύνεται με μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κρήτης, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή της παρέμβασής του που απευθύνεται σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς τονίζει χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως είναι γνωστό η Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς  προορισμούς στη χώρα. Ειδικότερα ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου ‘’ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ‘’ είναι ο πρώτος σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ στην Χώρα, με πάνω από 100 πτήσεις ημερησίως, η πλειοψηφία εκ των οποίον προέρχονται από εκτός SCHENGEN χώρες στις οποίες πτήσεις απαιτείται αισθητά περισσότερος χρόνος αλλά και προσωπικό για την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου. Η περιοχή αστυνόμευσης του Α.Τ. Χερσονήσου περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού με εκατοντάδες χιλιάδες κλίνες, η πληρότητα των οποίων φέτος αναμένεται να φτάσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ειδικότερα από τουρίστες προερχόμενοι από Ρωσία και Ισραήλ οι οποίοι ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί με τις συνθήκες ασφάλειας και την αστυνομική παρουσία στις περιοχές που παραθερίζουν. Τέλος το λιμάνι του Ηρακλείου είναι από τα πρώτα σε προορισμούς κρουαζιερόπλοιων Πανελλαδικά, με αποτέλεσμα επιβάτες πλοίων χωρητικότητας πολλών χιλιάδων επιβατών να κατακλύζουν καθημερινά τόσο το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στην υπ’αριθ. 6001/7/5673-ιγ από 21-03-2016 Δ/γή του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. για την κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και λοιπών τουριστικών περιοχών, στην οποία προβλέπεται ικανοποιητική ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου, με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι το Α.Τ. Χερσονήσου, για άλλη μία χρονιά, δεν ενισχύεται με κάποιον αστυνομικό ή δόκιμο αστυφύλακα με αποτέλεσμα μία Υπηρεσία 28 αστυνομικών(συμπεριλαμβανόμενων αυτών που απασχολούνται με την διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη) να κληθεί να αστυνομεύσει μία από τις πολυπληθέστερες τουριστικές περιοχές της Χώρας, καθώς φέτος η περιοχή αναμένεται να κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.  Πρέπει να τονιστεί ότι προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος Ασφαλείας Χερσονήσου με δύναμη 12 αστυνομικούς το οποίο δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανενεργό και υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια του τουρισμού που είναι το κύριο έσοδο του τόπου μας και εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για νέους συμπολίτες μας και όχι μόνο, ζητάμε την άμεση ενίσχυση του Α.Τ. Χερσονήσου καθώς με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει η συγκεκριμένη Υπηρεσία στα καθήκοντά της. Τέλος επισημαίνεται η πρόθεση του Δήμου Χερσονήσου, αναγνωρίζοντας τα υπάρχοντα προβλήματα και στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προσφέρει κατάλληλο κατάλυμα σε όσους Αστυνομικούς κληθούν να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία καθόλη τη τουριστική περίοδο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση