HomeΚΡΗΤΗΣτην Επιτροπή Οικονομικών της βουλής η διαπραγμάτευση ζητά η «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Στην Επιτροπή Οικονομικών της βουλής η διαπραγμάτευση ζητά η «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της βουλής για συζήτηση που θα αφορά την πορεία διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την αξιολόγηση απηύθυναν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στο κείμενο της αίτησης οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

«Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πρόκειται να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 2 του Συντάγματος σε Β΄ ανάγνωση επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις: α) των Οδηγιών 2014/107/ΕΕ και (ΕΕ) 2015/2060, β) των Οδηγιών 2014/86/ΕΕ και 2015/121/ΕΕ, γ) της Οδηγίας 2013/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις».

Ζητάμε σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 6 του Συντάγματος και κατ’ εφαρμογήν  των άρθρων 32,128 Β ΄και 132 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, πριν από την συζήτηση του σχεδίου νόμου να γίνει συζήτηση του θέματος «Πορεία της διαπραγμάτευσης που διεξάγει το Υπουργείο Οικονομικών »  το οποίο είναι γενικότερης σημασίας κα ενδιαφέροντος, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών

ΘΕΜΑ : Η παράταση της Διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους Εταίρους και δανειστές μας, συντελεί και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην Ελληνική Οικονομία, πολύ δε περισσότερο που οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρονται σε νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων τόσο για τις δικές της προτάσεις, όσο και για τις απαιτήσεις των Εταίρων.

Μέχρι σήμερα ο κ. Υπουργός Οικονομικών έχει αναφερθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απόδοση των μέτρων και το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ενώ μόλις προχθές παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, είπε ότι υπήρχε συμφωνία στα βασικά σημεία και ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου αυτή θα ολοκληρωθεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται κατά την Κυβέρνηση και σε ποιο κατά τους εταίρους το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019; και
  2. Ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης και τα συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του και ποιες οι θέσεις των δανειστών;»
Διαφήμιση
Διαφήμιση