HomeΣΠΟΡ“Παίζουμε με χαμόγελο” το 1ο Παγχανιώτικο Ποδοσφαιρικό και Μπασκετικό Τουρνουά

“Παίζουμε με χαμόγελο” το 1ο Παγχανιώτικο Ποδοσφαιρικό και Μπασκετικό Τουρνουά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη με το θέμα το 1ο Παγχανιώτικο Ποδοσφαιρικό και Μπασκετικό Τουρνουά» με τίτλο: «Παίζουμε με χαμόγελο», πραγματοποιήθηκε χθες από τους συνδιοργανωτές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Μεγάρου Χανίων.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν: O Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Υποπλοίαρχος του Λιμεναρχείου Χανίων, κ. Ιωάννης Ψαράκης, η Αντιπρύτανης, κ. Ψυλλάκη Ελευθερία, o Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Αδοντάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, κ. Σημανδηράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Σφακίων, κ. Φίλιππος Ηλιάκης, ο κ. Παντελής Ματζοράκης από τον Δήμο Αποκορώνου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Μανωλικάκης Γιάννης, ο Προϊστάμενος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, κ. Μιχάλης Τσουπάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Χανίων, κ. Γιώργος Βούρβαχης, ο ταμίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, κ. Δημήτρης Λειψάκης, η υπεύθυνη του Συλλόγου Τριτέκνων Χανίων, κ. Μαρία Χελιουδάκη, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γρηγόρης Γκουλούσης, τα στελέχη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, κ. Κατερίνα Σχοινοπλοκάκη και κ. Φωτεινή Σαβοργινάκη

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, αφού εξήρε το σημαντικό έργο του οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Χώρα μας, τόνισε την σημαντικότητα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα Χανιά μας στις 13 και 14 Μαΐου, που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη.

Θεωρώντας την συγκεκριμένη διοργάνωση ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας, δήλωσε τη συμβολή της Π.Ε. Χανίων στην υλοποίησή της και την αμέριστη αρωγή της στην προώθηση του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας.

Για το λόγο αυτό κάλεσε όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους εθελοντικούς συλλόγους να συστρατευτούν για την υλοποίηση της και κυρίως σε μία δράση που πρωταγωνιστές θα είναι τα ίδια τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της Π.Ε. Χανίων.

Πρόκειται για την μεγάλη «Γιορτή των παιδιών» η οποία θα είναι γεμάτη συγκινήσεις και αισιόδοξα μηνύματα.

Όπως είναι γνωστό, συνέχισε ο κ. Βουλγαράκης, η Π.Ε. Χανίων από τα πενιχρά στην πραγματικότητα έσοδα της, ενισχύει τις αθλητικές διοργανώσεις και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τη νεολαία μας, με την πεποίθηση ότι η αθλητική δραστηριότητα των παιδιών εκτός του ότι συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους ενισχύει την ευγενή άμιλλα, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη.

Το μήνυμα που θα στείλουν οι μαθητές μας με την συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι ότι η άθληση είναι τρόπος ζωής που καλλιεργεί το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. Στο διήμερο 13 και 14 Μαΐου θα συμμετέχουν πάνω από 1000 παιδιά Δημοτικών σχολείων και Ακαδημιών της Π.Ε. ενώ οι αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου θα πλαισιωθούν με επιμορφωτικού χαρακτήρα άλλες δράσεις όπως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η αποφυγή πνιγμών και μουσικές παραστάσεις με συντελεστές τα ίδια τα παιδιά.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς, ο καθένας χωριστά, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και την αρωγή τους στην διεξαγωγή του «1ου Παγχανιώτικου Μπασκετικού και Ποδοοσφαιρικού τουρνουά» για τον λόγο αυτό ανέλαβαν πρωτοβουλίες οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε επόμενη συνάντηση.