HomeΚΡΗΤΗΠροβλήματα στον ΒΟΑΚ, εξαιτίας δέντρων που έριξαν οι θυελλώδεις άνεμοι

Προβλήματα στον ΒΟΑΚ, εξαιτίας δέντρων που έριξαν οι θυελλώδεις άνεμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν από χθες το βράδυ ολόκληρο το νησί στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης.

Οι οδηγοί που κινούνται σε αυτόν θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς κλαδιά, αλλά και ολόκληρα δέντρα έπεσαν στη μέση του δρόμου, εξαιτίας των νοτιάδων.

Συγκεκριμένα στο τμήμα του ΒΟΑΚ, στα όρια των δήμων Ρεθύμνου-Χανίων έχουν πέσει δύο δέντρα, ενώ νωρίτερα και στην περιοχή της Γεωργιούπολης κλαδιά είχαν πέσει κατά μήκος του δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση άνδρες της Τροχαίας, αλλά και την πυροσβεστικής σπεύδουν στα σημεία, όπου έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων, προκειμένου να τα απομακρύνουν, αλλά και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εφιστά την προσοχή των οδηγών, αναφέροντας: “Οι οδηγοί οι οποίοι θα κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου αλλά και στη Παλαιά Εθνική Οδών των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή.

Συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις:

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω των ιδιαίτερων και έντονων καιρικών φαινομένων – θυελλώδεις άνεμοι – που επικρατούν σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, και που προβλέπονται για αύριο, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στην περιοχή μας, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και πιο συγκεκριμένα: •Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. •Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει. •Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας. •Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. •Αποφύγετε την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες, και γενικά από περιοχές όπου ελαφριά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν από στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια). Τέλος, παρακαλούμε όπως οι γονείς φροντίσουν για την ασφάλεια των παιδιών τους κατά την παραλαβή τους από τα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση