HomeΚΡΗΤΗ"Πράσινο φως" για τη βελτίωση του έργου «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» – Ικανοποίηση στον Άγιο Νικόλαο

"Πράσινο φως" για τη βελτίωση του έργου «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» – Ικανοποίηση στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερη σημαντική θεωρείται η απόφαση που έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνοντας τις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του δρόμου Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Αγίου Νικολάου και εντασσόταν στα διεκδικητικά πλαίσιο των δημοτικών αρχών.

Το αρμόδιο υπουργείο ενέκρινε, εν τέλει την τροποποιητική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης γεγονός που σημαίνει ότι το τμήμα του ΒΟΑΚ Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή, βελτιώνεται σημαντικά, εκτείνεται πλέον στα 5,5 χιλιόμετρα ενώ αλλάζει και ο σχεδιασμός για την ανισόπεδη γέφυρα το μήκος της οποίας θα φθάνει πλέον τα 635 μέτρα έναντι των 285 που προέβλεπε η αρχική μελέτη.

Παράλληλα αλλάζει και ο σχεδιασμός την είσοδο – έξοδο στον ανισόπεδο κόμβο και καταργούνται οι πάροδοι διάβασης για τους πεζούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ επιπλέον δίδεται λύση στο ζήτημα της σύνδεσης των δύο τμημάτων του ΒΟΑΚ.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Α. Ζερβός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι με την εξέλιξη αυτή βελτιώνεται σημαντικά  η ποιότητα του έργου και ταυτόχρονα προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση