HomeΚΡΗΤΗΤέλος Μαρτίου η πρώτη αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες

Τέλος Μαρτίου η πρώτη αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα τέλη Μαρτίου θα αποσταλεί η πρώτη βοήθεια στους πρόσφυγες, όπως αποφασ΄σιτηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια μεταξύ των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και οι Δήμαρχοι Γόρτυνας κ.κ. Νίκος Σχοιναράκης, Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, Αρκαλοχωρίου Ζαχαρίας Καλογεράκης, Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και η κ. Μαρία Καναβάκη λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνουν είδη στο λιμάνι του Ηρακλείου για τους πρόσφυγες, πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων κ. Ρούσο Κυπριωτάκη και την πρόεδρο των Αρχιτεκτόνων κ. Φανή Κουτσουμπού.

260755 1

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα των παραλιών που απασχολεί τους δήμους της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι η Κρήτη είναι σε θέση να φιλοξενήσει πρόσφυγες αλλά σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε καταστάσεις όπως αυτές που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός στα σύνορα μας.

συσκεψη 2 1

Επίσης ενημέρωσε ότι από τα αρμόδια υπουργεία αποκλείστηκε προς το παρόν το ενδεχόμενο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στο νησί. Στη συνέχεια υπολογίστηκε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα Μάρτη θα αναχωρήσει η πρώτη αποστολή με βοήθεια από την Κρήτη για τους πρόσφυγες ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές με είδη ένδυσης, υπόδησης, φάρμακα από το νησί με προορισμό περιοχές όπου υπάρχουν πρόσφυγες ανά την Ελλάδα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε τους Δήμους του Ηρακλείου αλλά και τους λοιπούς Δήμους της Κρήτης για την πέραν της πιο αισιόδοξης προσδοκίας ανταπόκριση στην έκκληση της ΠΕΔ Κρήτης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τους πρόσφυγες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση