HomeΚΡΗΤΗΣτόχος αγνώστων οικόσιτα ζώα και γεωργικά εργαλεία- “Χτυπούν”, φορτώνουν και φεύγουν

Στόχος αγνώστων οικόσιτα ζώα και γεωργικά εργαλεία- “Χτυπούν”, φορτώνουν και φεύγουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της ενδοχώρας του νησιού, εξαιτίας των καθημερινών κλοπών και διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και αγροτικές κατοικίες.

Κουνέλια, κότες, πρόβατα, γεωργικά εργαλεία από ποιμνιοστάσια και κοτέτσια, αλλά και χρήματα και κοσμήματα από σπίτια κάνουν φτερά, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν ανήμποροι να προστατεύσουν τις ίδιες τους τις περιουσίες.

Άγνωστοι παραβιάζουν πόρτες με διάφορους τρόπους, μπαίνουν μέσα και αφαιρούν ό,τι βρουν μπροστά τους από οικόσιτα ζώα μέχρι γεωργικά εργαλεία και χρήματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούν και φορτηγά οχήματα, προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα.

Το θράσσος των δραστών είναι τόσο μεγάλο, που δε διστάζουν να εισβάλλουν στους χώρους αυτούς μέρα μεσημέρι, αδιαφορώντας για το αν θα γίνουν αντιληπτοί από κάποιον, ενώ “χτυπούν” ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, όπου βρίσκονται αρκετά σπίτια.

Οι ιδιοκτήτες δεν παίρνουν χαμπάρι και το πρωί που ξυπνούν, διαπιστώνουν ότι τα ζώα τους, έχουν εξαφανιστεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, αλλά επειδή η κλοπή και η διάρρηξη θεωρούνται πλημμελλήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση