HomeΚΡΗΤΗΗ συμμετοχή της Κρήτης στο προσφυγικό-Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΠΕΔ Κρήτης με τον υπουργό

Η συμμετοχή της Κρήτης στο προσφυγικό-Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΠΕΔ Κρήτης με τον υπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με φόντο τη συμμετοχή της Κρήτης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολο Λουλουδάκη με τον κ. Μουζάλα, η Κρήτη προς τα παρών δε θα εμπλακεί στη φιλοξενία και μετεγκατάσταση των προσφύγων, αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα θα συμμετάσχει.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας, θα βρεθούν πρώτα οι κατάλληλοι χώροι και έπειτα θα προωθηθούν μετανάστες και στο νησί μας.

Πάντως οι δήμαρχοι, που συμμετείχαν στη συνάντηση τόνισαν, μεταφέροντας την άποψη και των υπολοίπων δήμων ότι δε θα πρέπει να επηρεαστεί σε καμία περίπτωση η τοπική κοινωνία, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους του νησιού.

Σημειώνεται ότι αρκετοί δήμοι μέχρι τώρα έχουν εκφράσει την αντίθεση τους απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη, με το να μην έχουν υποδείξει κατάλληλους χώρους, παρόλο το έγγραφο που τους είχε σταλεί το προηγούμενο διάστημα από το αρμόδιο υπουργείο.

Scan  21.2.2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση