HomeΚΡΗΤΗΜε την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης συνάντηση για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής

Με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης συνάντηση για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σύνθεση, ο χαρακτήρας και οι διαστάσεις της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής για την περίοδο μετά το 2020 (την επόμενη Προγραμματική Περίοδο)  επεξεργάζονται ήδη τα Ευρωπαϊκά θεσμικά Όργανα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί  μέχρι το 2018.

Οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, και η Κρήτη, μέσω της CPMR (του δραστήριου Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Περιφερειών) έχουν την ευκαιρία να περιγράψουν τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή μέχρι σήμερα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής και να υποβάλλουν προτάσεις για την επόμενη περίοδο με σκοπό την ενίσχυση των απομακρυσμένων, παραθαλάσσιων και νησιωτικών Περιφερειών.

Στην αντιπροσωπεία της CPMR που θα συναντήσει την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρετσού, την Τρίτη 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα συμμετέχουν μόνο 4 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες : η Περιφέρεια των Νησιών Αζόρες της Πορτογαλίας, η Περιφέρεια Σκανε της Σουηδίας, η Περιφέρεια της Βόρειας Ολλανδίας και η Περιφέρεια της Κρήτης, που αντιστοιχούν στο εκλεγμένο Προεδρείο της CRPM – του Οργανισμού των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος της CRPM και Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση