HomeΚΡΗΤΗ«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον Κοινωνικό Ξενώνα του Δήμου Βιάννου

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον Κοινωνικό Ξενώνα του Δήμου Βιάννου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινά η κατασκευή του έργου «Δημιουργία Κοινωνικού Ξενώνα στον Δήμο Βιάννου»  προϋπολογισμού 300.000,00€, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Μανόλης Αγουπουλάκης και Νικήτας Γιαμαλάκης, ο Προέδρος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Άνω Βιάννου πατήρ Γεώργιος Χριστοδουλάκης  και ο επιβλέπων μηχανικός Γιώργος Παπαμαστοράκης .

Στη περιοχή Αγιά Μονή εκτός οικισμού ∆ήµου Βιάννου υπάρχει υφιστάμενη διώροφη οικοδομή όπου στο ισόγειο της στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βιάννου. Το κτίριο έχει παραχωρηθεί από το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Άνω Βιάννου  στον ∆ήµο Βιάννου για χρήσεις και δράσεις όπως η φιλοξενία ηλικιωμένων και δημιουργία κοινωνικού ξενώνα. Το συγκεκριμένο κτίσμα κατασκευάστηκε τμηματικά από έσοδα των κατοίκων της περιοχής χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές µελέτες και δεν ολοκληρώθηκε µέχρι σήµερα, ενώ  το κτίριο έχει υποστεί φθορές λόγω της παλαιότητας, της έλλειψης µόνωσης και της αδυναµίας ολοκλήρωσης και συντήρησης του τα προηγούμενα χρόνια.

Με την παρούσα σύμβαση  θα εκτελεστούν  οι εργασίες που θα γίνουν σε όλο το κτίριο οι οποίες θα είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές. Με την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών το κτίριο αποκτά τις υποδομές που χρειάζεται για την ορθή και ασφαλή εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, διαμορφώνονται οι απαραίτητοι από την νομοθεσία χώροι ( δημιουργία εξεταστηρίου W.C. A.M.E.A συμπληρωματικών W.C.) κατασκευάζεται  ράμπα πρόσβασης, αποκαθίστανται προβλήματα θερμομονώσεων, υγρασιών, διάβρωσης κατασκευών ( ξύλινων, σίδηρών κλπ. ) .

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε: Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης προχωρούμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στο Δήμο που αφορά την δημιουργία κοινωνικού ξενώνα στο εγκαταλειμμένο στην φθορά του χρόνου κτιρίου στην Αγία Μονή Βιάννου. Η περιοχή που έχει πληγεί από την εγκατάλειψη λόγω της αστικής συγκέντρωσης, αντιμετωπίζει πρόβλημα µε την αύξηση των ηλικιωμένων και λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου είναι δύσκολη η εξυπηρέτηση κατά περιοχές. Ο Δήμος μας προσπαθεί µε την ολοκλήρωση του κτιρίου και τη στελέχωση του, να βοηθήσει τον ηλικιωμένο πληθυσμό της υπαίθρου ώστε να βρει ένα ασφαλές κέντρο σε µια δύσκολη περίοδο

Τέλος ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ηρακλείου και πρώην Υφυπουργό Εργασίας κο Βασίλη Κεγκέρογλου για  την ουσιαστική συμβολή του και χρηματοδότηση  για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Υπουργείου Εργασίας και Πρόνοιας , µε ποσό 250.000,00 €  και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του έτους 2016, στον ΚΑ 15/7321.0002.

Διαφήμιση
Διαφήμιση