HomeΚΡΗΤΗΗ Βουλή των Ελλήνων στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά από την Βουλή των Ελλήνων ενισχύθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Στη δωρεά περιλαμβάνονται 200 περίπου τόμοι από εκδόσεις κυρίως της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και 24.000 ψηφιοποιημένα αρχεία εφημερίδων της Κρήτης, της περιόδου 1880 – 1969. Πρόκειται για τα αρχεία των εφημερίδων:

  • Ηράκλειον (1893 – 1896)
  • Μίνως (1880 – 1888)
  • Η Δράσις (1932 – 1969)
  • Κρητικά Νέα ((1933 – 1941)
  • Η Ίδη (1908 – 1940)
  • Νέα Εφημερίς (1917 – 1931)

Η νέα δωρεά ενισχύει σημαντικά το αρχείο της Βιβλιοθήκης και αποτελεί την έναρξη μιας συνεργασίας με την Βουλή των Ελλήνων, στη βιβλιοθήκη της οποίας υπάρχουν σπάνιοι πνευματικοί θησαυροί. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης είχε συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κων/νο Αθανασίου από τον οποίο είχε ζητήσει τη στήριξη  της νέα πολιτιστικής δομής του Δήμου Μαλεβιζίου και η δωρεά αυτή, αποδεικνύει την άμεση ανταπόκριση των στελεχών της Ελληνικής Βουλής.

Το τμήμα προγραμματισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου έχει αρχίσει ήδη την επεξεργασία του υλικού και σύντομα αυτό θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική δωρεά έρχεται να προστεθεί στις πολλές που έχουμε δεχτεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου. Η συνεργασία μας με τη Βουλή των Ελλήνων που μόλις ξεκίνησε και η οποία είμαι βέβαιος ότι θα έχει και συνέχεια, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης μας να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε βιβλία και αρχεία αληθινούς θησαυρούς για την ιστορία του τόπου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς και την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια για την άριστη και αποδοτική συνεργασία που μόλις ξεκινήσαμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση