HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Καλλονή 3-0

ΠΑΟΚ – Καλλονή 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πρώτο ματς του Βλάνταν Ίβιτς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της Καλλονής, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Μυστακίδης, Αθανασιάδης και Κοροβέσης τα γκολ για τον δικέφαλο. Αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία η Καλλονή.

Η εικόνα του αγώνα
Όπως και στο ντεμπούτο του στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (3-0), έτσι και στην Τούμπα ενάντια στην Καλλονή, ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε το 4-3-3 για τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο Νίκος Καραγεωργίου στην τελευταία προσπάθεια της Καλλονής να κρατηθεί στην κατηγορία, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν κυρίως την άμυνά τους στα πρώτα λεπτά, όμως ο δικέφαλος πίεσε και έφτασε τελικά στο γκολ στο 28ο λεπτό. Ο Χαρίσης μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μυστακίδη κι εκείνος με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, πολιόρκησε την άμυνα της Καλλονής και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 58ο λεπτό. Ο Λέοβατς έκανε ωραία κίνηση στα αριστερά, γύρισε στον Αθανασιάδη και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ χρίστηκε σκόρερ, «κλειδώνοντας» στην ουσία το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να κρατήσουν μπάλα και να φτιάξουν παιχνίδι. Ήταν μοιραία λοιπόν να δεχθούν και τρίτο τέρμα στο 76′.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες που έκανε την επανεμφάνισή του ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό του, σέντραρε από τα δεξιά και ο Κοροβέσης σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, γράφοντας το 3-0. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε, η Καλλονή αποδέχθηκε την ήττα της και αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία μετά από τρεις σεζόν.

 

MVP
Πολύ καλός για όση ώρα αγωνίστηκε ο Γιάννης Μυστακίδης. Έτρεξε, έκλεψε μπάλες, δημιούργησε φάσεις και πέτυχε και γκολ. Δυστυχώς τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Αδύναμος κρίκος
Η αχίλλειος πτέρνα της Καλλονής σε όλο το πρωτάθλημα ήταν η άμυνά της. Έτσι και στο ματς της Τούμπας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί, δεχόμενη τρία γκολ.

Σχόλιο
Έχει αποτελέσματα το 4-3-3 του Βλάνταν Ίβιτς. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς με τον Σέρβο στο τιμόνι του ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3-3 δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Η Καλλονή δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την εστία του Βελλίδη και δυστυχώς γι’ αυτήν ένα ωραίο ταξίδι τριών χρόνων φτάνει στο τέλος του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (80′ Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (61′ Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (68′ Ροντρίγκες), Αθανασιάδης

Καλλονή: Δαύκος, Ούκα, Γκόλιας, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79′ Γιουκαρής), Καλτσάς, Μπλάζιτς, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61′ Ξύδας), Φαβάλι (63′ Σπυρόπουλος), Γεωργίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση