HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Κεγκέρογλου για το δρόμο Ηράκλειο-Μεσσαρά

Ο Β. Κεγκέρογλου για το δρόμο Ηράκλειο-Μεσσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου με τη Δημοκρατικής Συμπαράταξη Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με το θέμα της ανάθεσης του έργου ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Μεσσαρά συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ξεκινώντας ο κ. Κεγκέρογλου εγκάλεσε τον Υπουργό, που δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ.Αρναουτάκη όλα τα θέματα ανάπτυξης του νησιού και θα μπορούσε εκεί να ενημερώσει για τα έργα υποδομής αρμοδιότητας του αλλά αντ’ αυτού προτίμησε να βγάλει Δελτία Τύπου, που μάλιστα δεν αναφέρουν όλη την αλήθεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεγκέρογλου, ανέπτυξε το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά, θέτοντας δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:

1)Πόσα χρήματα έχουν εγγραφεί στο ΠΔΕ του 2016 για το συγκεκριμένο έργο και 2)Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο, που επί της ουσίας αυτό σημαίνει και την έναρξη υλοποίησης του έργου που έχει χρονοδιάγραμμα 30 μήνες.

Ο Υπουργός για το θέμα της απουσίας από τη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη υποστήριξε ότι δεν είχε κληθεί ενώ για το θέμα της χρηματοδότησης από το ΠΔΕ ανέφερε ότι αυτό ανέρχεται στα 30 εκ. ευρώ. Απάντηση όμως για το βασικό ερώτημα: «Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει το 30μηνο, στην πρωτομιλία του δεν έδωσε. Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου υπενθύμισε ότι για το έργο «Πάνορμο-Έξαντη» δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Κατέκρινε τον Υπουργό γιατί δεν συνεργάζεται με την Διοίκηση του ΟΑΚ, παρότι βρέθηκε αρκετές φορές στη Κρήτη και συνέχισε: «Δεν έχετε εκδώσει ακόμη την ΚΥΑ για επιχορήγηση του ΟΑΚ βάσει του άρθρου 73 του ν.4313/14 για να καλυφθούν οι δαπάνες του για τις πρόσθετες αρμοδιότητες 2014-2015.Παρόλα αυτά ο ΟΑΚ προσπαθεί και μάλιστα αποκτά οικονομική αυτοδυναμία και λόγω Αποσελέμη και ΜΠΟΡΕΙ να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κρήτης, με καλύτερες προϋποθέσεις.

Η συνεργασία του Υπουργείου σας με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι επιβεβλημένη, 15 μήνες δεν έχετε συνεργαστεί. Δεν γνωρίζω αν η διοίκηση έχει παραπάνω ευθύνη από την δικιά σας που είστε Υπουργός αλλά για να μην πληρώνει το μάρμαρο η Κρήτη: ή συνεργαστείτε ή ΑΛΛΑΞΤΕ τη διοίκηση με μια της αρεσκείας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός στη δευτερομιλία του ανακοίνωσε ότι σήμερα-αύριο διορίζεται νέα διοίκηση στον ΟΑΚ αλλά απέφυγε και πάλι να ανακοινώσει ημερομηνία για την υπογραφή των συμβάσεων με τον ανάδοχο για το έργο Ηράκλειο-Μεσαρά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση