HomeΚΡΗΤΗΔίδυμο «ποντικών» είχε γίνει φόβος και τρόμος στη Σητεία – Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

Δίδυμο «ποντικών» είχε γίνει φόβος και τρόμος στη Σητεία – Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δρούσαν … μεθοδικά και μέσα σε ένα εξάμηνο είχαν καταφέρει να προκαλέσουν ζημιά ύψους 10.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που «άδειαζαν» στη Σητεία. Ο λόγος για έναν 35χρονο και έναν 39χρονο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι διωκτικές που διερευνούσαν την υπόθεση κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο «ποντικών» και να εντοπίσουν ένα μέρος από τα κλοπιμαία, εξιχνιάζοντας 9 διαφορετικές υποθέσεις κλοπών και μία απόπειρα.

Οι δύο δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Για την εξιχνίαση των υποθέσεων συνεργάστηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Σητείας και του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά, οι οποίοι ανέλαβαν να διαλευκάνουν την υπόθεση της κλοπής που είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου 2016, σε περιοχή του δήμου Σητείας, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι ενός 52χρονου Βρετανού, μόνιμου κατοίκου Σητείας, από όπου και άρπαξαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, μεταξύ των οποίων την τηλεόραση και την ξυλόσομπα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι δράστες της κλοπής ήταν ο 35χρονος και ο 39χρονος. Κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δύο «ποντικοί» από τις 28 Αυγούστου 2015 έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2016, είχαν διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας αφαιρώντας, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Σε έφοδο που έγινε από τους αστυνομικούς στα σπίτια των δύο ανδρών βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση