HomeΣΠΟΡΤι είδαμε στα παιχνίδια του Europa League

Τι είδαμε στα παιχνίδια του Europa League

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Πέμπτη 17/3 , έγιναν οι  επαναληπτικοί αγώνες για την φάση των 16 του Europa League.  Πρόκειται για αναμετρήσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πέραν της Ντόρτμουντ και ίσως της Σαχτάρ , δεν υπήρχε κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση .

Επιπλέον και τα ονόματα των αντιπάλων και το διακύβευμα της κατάκτησης ενός τόσο σπουδαίου τίτλου μας έκαναν να περιμένουμε πολύ σπουδαία παιχνίδια από την βραδιά αυτή.

Στην Ρώμη  , συνέβη μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Η Σπάρτα Πράγας , πέραν από κάθε προγνωστικό , συνέτριψε την Λάτσιο με 3-0 ( και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο !!) και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πέρασε στην επόμενη φάση.

Τα γκολ για τους Τσέχους πέτυχαν οι Ντόκαλ στο 10 , Κρέισι στο 12 και Τζούλις στο 44 .

Οι Τσέχοι αμύνθηκαν εκπληκτικά και στην επίθεση πετούσαν φωτιές και πέτυχαν επική πρόκριση απέναντι στους Λατσιάλι , για τους οποίους ήταν το επιστέγασμα σε μια πολύ κακή σεζόν .

Η Σπάρτα από την πλευρά της μόνο μπροστά μπορεί να κοιτάζει και με ανάλογες εμφανίσεις , ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει .

Στην τελευταία φετινή ευρωπαϊκή , βραδιά στο Λεβερκούζεν , η Μπάγερ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Βιγιαρεάλ , αποτέλεσμα που έφερε το κίτρινο υποβρύχιο στους προημιτελικούς.

Οι Γερμανοί ήταν γενικά καλύτεροι , έχασαν ευκαιρίες για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα , αλλά έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Ασένχο και την άμυνα της Βιγιαρεάλ που δεν τους άφησαν να το διεκδικήσουν .

Oι Ασπιρίνες κυνηγάνε πλέον το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο στο πρωτάθλημα τους , ενώ η Βιγιαρεάλ τόσο την καλύτερη δυνατή πορεία στην συνέχεια της διοργάνωσης αλλά και την διατήρηση τους σε θέση εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον Ισπανικό εμφύλιο μεταξύ Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μεστάγια , οι νυχτερίδες ναι μεν κέρδισαν με 2-1 αλλά δεν ήταν αρκετή αυτή η νίκη για να τους δώσει την πρόκριση. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν , για τους γηπεδούχους , οι Σάντι Μίνα στο 13 και Σάντος στο 37 και για τους φιλοξενούμενους (ποιος άλλος ) , ο Αντούριθ στο 76.

Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με ίδιες φάσεις και για τις δύο ομάδες , με την Βαλένθια απλά να είναι πιο εύστοχη και να έχει σκορ πρόκρισης ως το 76. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η ποιότητα του Αντούριθ και έδωσε την πρόκριση στους Βάσκους.

Η Βαλένθια έχασε τον τελευταίο στόχο της σε αυτή την σεζόν και μπορεί να κοιτάζει τα πλάνα της για την επόμενη . Αντιθέτως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει βλέψεις στην διοργάνωση και με μια καλή κλήρωση μπορεί να φτάσει ψηλά.

Στο Βέλγιο , η Σαχτάρ απλά τελείωσε την δουλειά που είχε ξεκινήσει στον πρώτο αγώνα κερδίζοντας και σήμερα με 1-0 την Αντερλεχτ και παίρνοντας πανεύκολα την πρόκριση.

Η Αντερλεχτ ήταν πολύ άστοχη , χαρακτηριστικό ήταν ότι και τα 6 σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν εστία και δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Ουκρανούς που μάλιστα πήραν και την νίκη με γκολ του Εντουάρντο στο 93.

H Άντερλεχτ έδειξε ότι δεν ήταν ικανή για το κάτι παραπάνω σε μια γενικώς κακή χρονιά, που ίσως την σώσει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ενώ η Σαχτάρ για μια άλλη φορά έδειξε ότι το χει σε αυτήν την διοργάνωση και πάντα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος

Στη Σεβίλλη , οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια στην Βασιλεία κερδίζοντας με 3-0  και πήραν την πρόκριση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα . Τα γκολ για τους Ανδαλουσιάνους , πέτυχαν , ο Ραμί στο 36 και ο Γκαμειρό στο 44 και το 45.

Η Βασιλεία είχε ευκαιρίες να μπει στο παιχνίδι αλλά δεν τις αξιοποίησε , όπως και η Σεβίλλη για ακόμα περισσότερα γκολ και έτσι το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου έμεινε ως το τέλος .

Οι Ελβετοί ήξεραν ότι κόντρα σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία στην διοργάνωση δεν είχαν πολλές ελπίδες και επικεντρώνονται στις εγχώριες διοργανώσεις , ενώ η Σεβίλλη είναι μια από τις κύριες διεκδικήτριες του τροπαίου και μένει να το δείξει .

Στην Πορτογαλία , η Μπράγκα ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα και με νίκη 4-1 επί της Φενερμπακτσέ πήρε την πρόκριση . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν , για την Μπράγκα , οι Αχμέτ Χασάν στο 11 , Ζοσουέ στο 69 με πέναλτι , Στοίκοβιτς στο 74 και Σίλβα στο 83 ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Τούρκους ο Ποτούκ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου . Η Φενέρ είχε σκορ πρόκρισης και έλεγχε το παιχνίδι ως το 66 όπου αποβλήθηκε ο Τοπάλ .

Από κείνο το σημείο η Μπράγκα ήταν καταιγιστική στα γκολ που πετύχαινε και η Φενέρ στις κόκκινες καθώς αποβλήθηκαν και οι Ποτούκ στο 87 και Σεν στο 97.

Οι Πορτογάλοι ανέτρεψαν μια δύσκολη κατάσταση και συνεχίζουν τις καλές πορείες στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ σίγουρα αυτός ο αποκλεισμός ήταν απογοήτευση για τους ακριβοπληρωμένους Τούρκους του Βίτορ Περέιρα.

Στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν η Τότεναμ είχε ένα βουνό να ανεβεί μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα . Όχι απλά δεν τα κατάφερε αλλά έχασε και πάλι με 2-1 από την Ντόρτμουντ που  πήρε πανηγυρικά την πρόκριση . Τα γκολ πέτυχαν για τους Βεστφαλούς ο Ομπαμεγιάνγκ στο 25 και το 71 και για την Τότεναμ ο Σον στο 74.

Η Ντόρτμουντ ήταν και στα 180 λεπτά των 2 αγώνων το αφεντικό της υπόθεσης –πρόκρισης και έδειξε να το θέλει περισσότερο από τους Άγγλους που είχαν το μυαλό τους στην προσπάθεια τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος

Αντιθέτως η ομάδα του Τούχελ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου και με τέτοιο Ομπαμεγιάνγκ δύσκολα θα ανακοπεί από κανένα.

Τέλος στο μεγάλο ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ , η Λίβερπουλ απέσπασε υπερπολύτιμη ισοπαλία 1-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε την πρόκριση .

Τα γκολ πέτυχαν οι Μαρσιάλ στο 32 με πέναλτι και Κουτίνιο στο 45. Κλειδί για την έκβαση του αγώνα ήταν η ισοφάριση της ομάδας του Κλοπ πριν το τέλος του ημιχρόνου καθώς ήταν μαχαιριά στα σχέδια της Μάντσεστερ για ανατροπή και ουσιαστικά διέλυσε τον ρυθμό του αγώνα ως το τέλος του.

Η Μάντσεστερ έχασε άλλον ένα στόχο για φέτος ( της απομένει μόνο το Κύπελλο) και συνεχίζει να απογοητεύει . Απογοητευτική είναι σε γενικές γραμμές και η Λίβερπουλ αλλά τουλάχιστον έχει βάσιμες ελπίδες για μια πολύ καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τις ομάδες που έχουν απομείνει στην διοργάνωση , υπάρχουν φαβορί                      ( Ντόρτμουντ , Λίβερπουλ , Σεβίλλη) , υπολογίσιμες ομάδες ( Βιγιαρεάλ , Αθλέτικ Μπιλμπάο , Σαχτάρ) και οι εκπλήξεις Μπράγκα και Σπάρτα Πράγας. Κανείς δεν είναι σίγουρος για τον νικητή και τα ζευγάρια που θα προκύψουν από την αυριανή κλήρωση θα κρίνουν πολλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση