HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο «κόκκινο» ξανά το Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 570 μονάδες

Στο «κόκκινο» ξανά το Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 570 μονάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παραμένουν ανοιχτά πολλά «μέτωπα» και οι επενδυτές αποφεύγουν το ρίσκο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 567 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,79% με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 3,22%.

Η ενδοκυβερνητική κρίση, που πυροδοτήθηκε από τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, προκαλεί μεν ανησυχία στο Χ.Α. ωστόσο όχι πανικό.

Στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες παραμένουν χωρίς ουσιαστική πρόοδο. Μάλιστα, η διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της κυβέρνησης για τα τρία μεγάλα «αγκάθια», που θα τεθούν και σήμερα επί τάπητος στις συσκέψεις με το κουαρτέτο των δανειστών, φαίνεται να βρίσκεται στα άκρα.

Αυτά είναι, το φορολογικό, όπου το ΔΝΤ επιμένει να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση θέλει να παραμείνει ως έχει, το ασφαλιστικό, όπου το ΔΝΤ απορρίπτει τις αυξήσεις εισφορών ενώ η κυβέρνηση τις θέλει για να αποφύγει να κόψει συντάξεις και τα «κόκκινα» δάνεια, όπου το ταμείο θέλει «μονομιάς» απελευθέρωση της πώλησής τους σε funds, ενώ η κυβέρνηση ζητά τριετή διορία.

Στο προσφυγικό, οι εξελίξεις σίγουρα δεν ευνοούν την Ελλάδα, αφού δεν διαφαίνεται συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την επαναπροώθηση των μεταναστών στη σημερινή Σύνοδο, όπων αφήνουν να εννοηθεί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πηγαίνει στη Σύνοδο με μειωμένες προσδοκίες ενώ την ίδια στιγμή η πίεση από το πρόβλημα αυξάνεται.

Στις επιμέρους μετοχές, πτωτικά 3,96% κινήθηκε η Eurobank, πτώση 6,15% για την Alpha Bank, ενώ αντίθετα η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 1,13% και η Εθνική έκλεισε αμετάβλητη στα 0,235 ευρώ.

Κέρδη 2,2% για τον Τιτάνα και 3% για την Follie ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,2%.

Ο συνολικός τζίρος δεν ξεπέρασε τα 70 εκατ. Ευρώ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση