HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή η δημιουργία τμήματος ακτινοθεραπείας με γραμμικό επιταχυντή στα Χανιά

Στη Βουλή η δημιουργία τμήματος ακτινοθεραπείας με γραμμικό επιταχυντή στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει την αναγκαία και επιβεβλημένη δημιουργία και άλλου τμήματος Ακτινοθεραπείας με γραμμικό επιταχυντή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς που χρήζουν ακτινοθεραπείας, αφού στην Κρήτη λειτουργεί μόνο ένα τμήμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται για τους ασθενείς είναι συνήθως περισσότερες των δύο, οι ασθενείς που χρειάζονται αυτή την θεραπεία συνεχώς αυξάνουν και μάλιστα αναγκάζονται, από όλα τα μέρη της Κρήτης, να προσέρχονται στο Ηράκλειο με πολλή ταλαιπωρία και με σημαντική  καθυστέρηση, αφού, όπως αντιλαμβάνεστε, οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες ενώ ο χρόνος στη συγκεκριμένη θεραπεία είναι πολύτιμος.

Επειδή υποχρέωση της πολιτείας είναι η στήριξη όσων την έχουν ανάγκη.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Αν προτίθεστε να προωθήσετε και με ποιο χρονοδιάγραμμα τη δημιουργία και άλλου τμήματος  ακτινοθεραπείας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Νομό Χανίων;

Διαφήμιση
Διαφήμιση