HomeΥΓΕΙΑΑν θέλετε να τρώτε λιγότερο, κλείστε την τηλεόραση!

Αν θέλετε να τρώτε λιγότερο, κλείστε την τηλεόραση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν είστε από εκείνους που αναζητούν μια αποτελεσματική λύση αδυνατίσματος, η απάντηση είναι απλή, σύμφωνα με νέα μελέτη: Κλείστε την… τηλεόραση!

Μόνο και μόνο ο ήχος από τον εαυτό μας την ώρα που μασάμε την τροφή, μας κάνει να τρώμε λιγότερο, δείχνει η έρευνα κι έτσι το να απολαμβάνουμε τα γεύματά μας σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς, βοηθά στο να καταναλώνουμε γενικά λιγότερη τροφή.

Η σχέση ήχου και φαγητού…

Η καθηγήτρια Τζίνα Μορ από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο εξηγεί: «Για το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών αλλά και των ερευνητών μέχρι τώρα, ο ήχος περνά σχεδόν απαρατήρητος όταν εξετάζονται οι συνθήκες φαγητού. Κανείς δεν μιλά για το «τσιτσίρισμα» του μπέικον, το «κρακ» της κρεμ μπρουλέ ή το «ποπ» του ποπκορν, ήχους που συνήθως σκεπάζονται από αυτό που παίζει η τηλεόραση».

Όσο πιο έντονος ο ήχος του φαγητού, τόσο λιγότερο τρώνε οι άνθρωποι, είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, κατά την οποία οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τα γεύματά τους φορώντας ακουστικά, που είτε απομόνωναν όλους τους ήχους, είτε έπαιζαν δυνατή μουσική.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση